NOVE POGODNOSTI KOD PLAĆANJA: Evo kome će ovo olakšati kupovinu
Foto: Grad Novi Sad

NOVE POGODNOSTI KOD PLAĆANJA: Evo kome će ovo olakšati kupovinu

Srbija -

Prema podacima PIO fonda u Srbiji trenutno ima oko 1,7 miliona korisnika penzije. Uz primanja koja dobijaju uvek su dobrodošle određene olakšice. Jedan od najnovijih vidova pomoći najstarijim sugrađanima su penzionerske kartice. Njih će naši najstariji sugrađani imati priliku da koriste u svakodnevnoj potrošnji od 1. oktobra 2023. godine kako bi ostvarili određene popuste i pogodnosti.

Penzionerske kartice će moći da se koriste u skoro svim trgovinskim lancima, apotekama, auto servisima, zdravstvenim ustanovama, banjama, ustanovama kulture, restoranima, bazenima i moći će da se ostvare značajni popusti. Najstariji Novosađani se raduju svemu ovome i već imaju planove kako da iskoriste pogodnosti koje ih očekuju.

Na prvom mestu smatraju da će im kartice najkorisnije biti za kupovinu hrane i svakodnevnih potrepština u supermarketima. Neki od njih, kako tvrde, zbog lošijeg zdravstvenog stanja koriste više vrsta lekova i popusti koje mogu da ostvare na ovaj način u velikoj meri će im olakšati lečenje.

Takođe, penzionere koji su vozači raduje što će za održavanje svojih četvorotočkaša od sada izdvajati manju količinu novca. Pojedini, a pogotovo pripadnice lepšeg pola koje sada imaju dosta slobodnog vremena, kažu da im je želja da posete neke kulturne događaje, odu u pozorište, bioskop, na ručak ili kafu sa dragim osobama i da se sada osećaju mnogo opuštenije kada to sebi uz razne pogodnosti mogu da priušte. U svakom slučaju, za koji god vid upotrebe penzionerske kartice se odluče najstariji Novosađani, sigurno će im biti od koristi i u izvesnoj meri će im dobro doći u smanjenju svakodnevnih troškova.

Promo

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track