VIŠE NEGO SUNCE GREJE KAD SE DETE SMEJE: Loznica obeležila Svetski dan deteta
Foto: Kurir/T.I.

VIŠE NEGO SUNCE GREJE KAD SE DETE SMEJE: Loznica obeležila Svetski dan deteta

Srbija -

Povodom Svetskog dana deteta ispred i u Vukovom domu kulture u Loznici priređen je bogat program za lozničke mališane. Da sve bude raspevano i razigrano na današnji dan potrudila se Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) uz podršku lokalne samouprave, a da je program bio dobar potvrdilo je bezbroj dečjih osmeha.

Mališani, od onih u kolicima do predškolaca, okupili su se najpre na šetalištu gde su za njih nastupili animatori, Luksuri maskote, pa su se mnogo fotogafisali sa Super Mariom, majmunom, lavom i slonom, a bilo je i dosta mama koje su iskoristile priliku da se "uslikaju" sa njima. Igrala je plesna škola "Oki Doki", tu je bila i umetnička radionica "Mašta bašta" pa se crtalo i bojilo, a slatkiše je delio klovn Džonika. Kada se prešlo u salu Vukovog doma kulture "Svetleći šou" izveli su Haos animatori iz Novog Sada, da bi na kraju sve bilo začinjeno pesmom, a za muziku su bili zaduženi rok bendovi "Detektori muzike" i "Čudna šuma" u kojima sviraju devojčice i dečaci iz Osnovne muzičke škole "Nevena Popović" iz Grocke. Prema rečima Snežane Perić, direktorice TOGL, Loznica je najlepša kada se organizuju ovakvi događaje jer "nema ništa lepšeg ni vrednijeg nego što je dečji osmeh".

Loznica, Dan deteta
foto: Kurir/T.I.

- Obeležavamo Svetski dan deteta i želimo da ga našim mališanima ulepšamo, da ga dugo pamte i lepo se zabave. Da to dožive kao svoj praznik koji se obeležava i u našem gradu. Program je raznovrstan, a ove godine su nam prvi put u goste došle Luksuri maskote iz Beograda, koje deca vole. Imamo i decu od 7 do 14 godina koja sviraju pop i rok muziku i njihov koncert je sigurno sjajna inspiracija za naše mlade da ih motiviše da se bave muzikom. Naš grad pruža ogromnu podršku u ovom i svim ostalim događajima koje organizujemo tokom godine, a ovaj je sigurno jedan od najvrednijih – kazala je ona.

Bilo je veselo i deca su svoj dan obeležila u dobrom raspoloženju zajedno sa svojim roditeljima. Inače, kao međunarodni Svetski dan deteta obeležava se 20. novembar, a ustanovila ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1954. godine, kako bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se suočavaju deca, dan kada se svet obavezao da će zaštiti i unaprediti prava najmlađih.

Kurir/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track