REKONSTRUKCIJA NISKONAPONSKE MREŽE U BROJNIM SELIMA U OPŠTINI VARVARIN: Obnova instalacija u šest naseljenih mesta!
Foto: Opština Varvarin

velika investicija u Elektrodistribuciji Kruševac

REKONSTRUKCIJA NISKONAPONSKE MREŽE U BROJNIM SELIMA U OPŠTINI VARVARIN: Obnova instalacija u šest naseljenih mesta!

Srbija -

Kruševački ogranak Elektrodistribucije Srbije započeo je rekonstrukciju niskonaponske mreže u Izbenici, u dužini 4,8 km, čija je vrednost oko 6,8 miliona dinara.

- Do sada je odrađeno više izvoda, gde je zamenjeno 48 novih stubova, a odrađeni su i elektromontažni radovi koji su vezani za povezivanje mreže koja ide preko tih stubova pod napon. Ujedno je odrađeno i 98 kućnih priključaka, što podrazumeva da će naponske prilike u svim tim domaćinstvima, u kojima su odrađeni kućni priključci, u narednom periodu biti stabilne, kaže Saša Ćirić, direktor ogranka Elektrodistribucije Srbije u Kruševcu.

Varvarin
foto: Opština Varvarin
Varvarin
foto: Opština Varvarin

Prema rečima predsednice Privremenog organa opštine Varvarin dr Violete Lutovac Đurđević, ova velika investicija u obnovu niskonaponske mreže u šest naseljenih mesta i u ukupnoj dužini od 12 km, vredna je 47 miliona dinara.

1 / 4 Foto: Opština Varvarin

- Ovde u Izbenici je uloženo nešto manje od 7 miliona dinara i biće rekonstruisano nešto manje od 5 km niskonaponske mreže, što će u velikoj meri poboljšati život meštana Izbenice i na tome smo zahvalni državi koja je opredelila zaista veliku investiciju opštini Varvarin, jer se u prethodnih 30 godina nije ulagalo, kada je u pitanju elektroenergetska infrastruktura i ulaganje u ojačavanje niskonaponske mreže. Ono što sledi, to je rekonstrukcija niskonaponske mreže u Suvaji, Zalogovcu, Marenovu, Orašju i delom u Bošnjanu, izjavila je gospođa Violeta Lutovac Đurđević.

Ž. Milenković

Bonus video:

00:41

REKONSTRUKCIJA MESNE ZAJEDNICE NA PETLOVOM BRDU: Goran Vesić posetio radove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja