POKRAJINSKI SEKRETAR ZA SPORT U SREMSKOJ MITROVICI: Rekonstruisana fiskulturna sala OŠ „Slobodan Bajić Paja“
Foto: Dijana Šćekić

unapređenje školske infrastrukture

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA SPORT U SREMSKOJ MITROVICI: Rekonstruisana fiskulturna sala OŠ „Slobodan Bajić Paja“

Srbija -

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas rekonstruisanu fiskulturnu salu OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici.

Dana Basta, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je danas Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ gde je sprovedena sanacija fiskulturne sale zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sekretara Basta su dočekali gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, pružajući podršku inicijativama koje unapređuju školsku infrastrukturu.

Dane Basta, fiskulturna sala, OŠ Slobodan Bajić Paja, Sremska Mitrovica
foto: Dijana Šćekić

Ovim projektom, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici dobila je podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine.

Sanacija fiskulturne sale predstavlja važan korak ka obezbeđivanju sigurnih i adekvatnih prostora za fizičke aktivnosti učenika.

Pokrajinski sekretar Basta izrazio je zadovoljstvo zbog ulaganja u školske objekte, ističući da je ulaganje u obrazovanje investicija u budućnost zajednice. Očekuje se da će ova podrška imati dugoročne benefite za učenike i celokupnu školsku zajednicu.

Dane Basta, fiskulturna sala, OŠ Slobodan Bajić Paja, Sremska Mitrovica
foto: Dijana Šćekić

Basta je rekao da je i ovaj završeni projekat u Sremskoj Mitrovici, koji je u potpunosti finansirala Pokrajina, još jedna potvrda da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat kontinuirano ulažu u razvoj sporta i sportske infrastrukture.

Dane Basta, fiskulturna sala, OŠ Slobodan Bajić Paja, Sremska Mitrovica
foto: Dijana Šćekić

Pokrajina je prepoznala važnost podrške sportskim objektima, uloživši preko 38 miliona dinara u protekle tri godine. Sa više od 5 miliona izdvojenih putem konkursa, obnovljen je sportski pod dugi niz godina zanemaren, pružajući bolje uslove za sve ljubitelje sporta.

Naša saradnja sa Sremskom Mitrovicom je izuzetno uspešna, a ova ulaganja u sportsku infrastrukturu su tek početak. Planiramo nove konkurse za sledeću godinu i očekujemo kvalitetne projekte. Ovde smo imali konstruktivan sastanak sa gradonačelnicom, dogovorili smo se o narednim koracima i očekujemo još veće korake ka unapređenju sportskih objekata. Sremska Mitrovica je za nas izuzetno važan partner i nastavićemo da podržavamo sport i omladinu u ovom regionu, izjavio je Dane Basta, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

1 / 5 Foto: Dijana Šćekić

Ova sala sada blista novim sjajem i sigurnošću. Rekonstruisan pod, predat je učenicima na korišćenje, pružajući bezbedno okruženje za njihov razvoj kroz fizičko vaspitanje. Znamo koliko je fizičko vaspitanje bitno za formiranje budućih sportista među učenicima.

Naša saradnja s Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu bila je izuzetna. U protekle tri godine, preko 38 miliona dinara uloženo je u Sremsku Mitrovicu, renovirajući ne samo ovu salu, već i u Noćaju. Zahvalni smo na prepoznavanju partnerstva sa Sremskom Mitrovicom. Ovo je od izuzetnog značaja za naše najmlađe.

Kvalitetni uslovi ključni su za njihovu ljubav prema sportu i ostanak u njemu u budućnosti, izjavio je Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport.

Kurir.rs/D.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja