UZ PODRŠKU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE: Sigurno snabdevanje vodom za tri loznička sela
Foto: Kurir/T.I.

UZ PODRŠKU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE: Sigurno snabdevanje vodom za tri loznička sela

Srbija -

Zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede tri loznička sela imaće ubuduće stabilno i redovno snabdevanje vodom za piće. To je kazao pomoćnik ministarke poljoprivrede Aleksandar Bogićević prilikom posete Jadranskoj Lešnici, u kojoj se uskoro početi radovima na zameni vodovodne mreže, gde je došao zajedno sa Vidojem Petrovićem, predsednikom Privremenog organa grada Loznice.

- Uz podršku našeg ministarstva tri sela, Jadranska Lešnica, Joševa i Donji Dobrić, dobiće stabilno vodosnabdevanje. Biće zamenjeno 2.200 metara cevi vodovodne mreže tako da će građani imati stabilno vodosnabdevanje, bez kvarova i nestajanja vode. Vrednost radova je 20 miliona dinara i Ministrastvo poljoprivrede će ta sredstva dodeliti Loznici. Realizacija ovog projekta omogućiće da četiri do pet hiljada ljudi ima redovno vodu što do sada nije bio slučaj – izjavio je Bogićević.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

On je rekao i da je Poljoprivredna služba u Loznici jedna od boljih u Srbiji, a i grad je pomogao pa se uspelo da u rekordnom roku bude primenjen sistem e-agrar. Država gleda da pomogne poljoprivredne proizvođače, a o velikoj brizi o poljoprivrednicima govori i budžet koji je do pre deset godina bio 40 milijardi, sada imate 115 milijardi dinara, rekao je pomoćnik ministarke. Petrović je ocenio da ovakvo ulaganje resornog ministarstva kvalitet života na selu podiže na viši nivo, a popravljanje kvaliteta vodosnabdevanja tri značajna naseljena mesta omogućiće da cele godine ljudi, posebno oni sa domaćinstvima u višim zonama redovno imaju vodu.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Ovim projektom stvaraju se i uslovi da možemo nastaviti produženje vodovodne mreže ka Milini i ostalim selima dalje. Nastojaćemo se da vodosnabdevanjem, u narednih nekoliko godina pokrijemo u potpunosti čitavu teritoriju grada Loznice. Sada 90 odsto stanovnika Loznice ima vodosnabdevanje sa sistema iz Banje Koviljače i njime je pokriveno blizu 77 odsto lozničke teritorije - rekao je on i podsetio da Grad Loznica ima oko 800 kilometra vodovodne mreže čije održavanje je vrlo zahtevan posao.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja