HUMANITARAC IZ VRANJA TRČAĆE 1.400 KM KROZ PUSTINJU MAROKA ZA PETOGODIŠNJEG MAKSIMA: Marko otputovao na "nemoguću misiju"
Foto: Kurir/T.S.

HUMANITARAC IZ VRANJA TRČAĆE 1.400 KM KROZ PUSTINJU MAROKA ZA PETOGODIŠNJEG MAKSIMA: Marko otputovao na "nemoguću misiju"

Srbija -

Vranjanac, humanitarac, master profesor sporta – Marko Nikolić danas sa aerodroma "Nikola Tesla" otputovao je u Maroko. Trčaće 1.600 kilometara kroz pustinju kako bi pomogao obolelom petogodišnjem Maksimu iz Niša. Za njegovo lečenje neophodno je 80.000 evra.

Za humani poduhvat pripremao se mesecima, da vrati nadu, prikupi novac, spase život malom Maksimu. Dečak boluje od genetske mutacije i u teškom je stanju, ne kreće se i otežano guta hranu i vodu. Marko se upoznao sa Maksimom. Očekuje tešku trku, ali i uspeh.

"Verujem da ćemo i ovoga puta uspeti. Moram da kažem da smo od početka akcije 'Maraton za život' sakupili već 20.000 evra za Maksimovo lečenje i ostaje još negde 60.000 evra da se sakupi", ističe Marko Nikolić, profesor sporta i humanista.

Trka za život počinje 27. novembra od Dahle u Maroku. Planira da dnevno pretrči do 90 kilometara.

"Imamo jasan cilj da sakupimo taj novac i ono što će da nas gura napred je pomisao da nekome možemo svi zajedno da spasimo život kao što smo i ranije uradili. Tako da ja verujem u sve ljude dobrog srca i ovim putem želim da pozovem sve ljude da ukucaju SMS 61 na 3800", dodaje Marko.

Sa Markom kao podrška putuju i njegova dva prijatelja Marko Perović i Dušan Crnobrnja, sa biciklima će ga pratiti i nositi neophodnu opremu. Markov humani podvig može se pratiti i uživo na društvenim mrežama.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track