STOMATOLOG I KNJIŽEVNIK NENAD MARIĆ IZ VRANJA: "Život je nepresušna inspiracija u svim svojim segmentima"
Foto: Kurir/T.S.

STOMATOLOG I KNJIŽEVNIK NENAD MARIĆ IZ VRANJA: "Život je nepresušna inspiracija u svim svojim segmentima"

Srbija -

Život je nepresušna inspiracija u svim svojim segmentima, bitan je način na koji se o njemu piše, kaže vranjski stomatolog i književnik Nenad Marić, autor knjige "Moja lična verzija svemira".

Na naslovnoj strani knjige je muzička legenda Đorđe Marjanović, a autor otkriva i zašto baš veliki umetnik, najveća zvezda jugoslovenske i srpske zabavne muzike.

Izdavač knjige je Udruženje književnika Vranja. Sa beleženjem svojih prvih stihova i to u ulozi kantautora sa prvim adolescentskim ljubavima Nenad Marić je počeo još u srednjoj školi.

"U to vreme čitao sam Hesea, Dostojevskog, razmišljao sam o suštini ljudskog postojanja i načinima za postizanje lične i kolektivne sreće", govori Nenad o svojim književnim počecima sa sanjarskim pogledom u očima.

Preispitivanja o Bogu i moralu su "motivi oksimoronskog tipa" koji preovladavaju u njegovoj književnosti.

"Pišući o drugima pisao sam o sebi i onome što je za mene bitno: volim da kritikujem, volim da govorim o negativnim društvenim pojavama i pesmama želim, pokušavam i na kraju, uspevam da popravim, mnogo toga. Moje su pesme uvek bile protiv fenomena nasilja u bilo kom njegovom obliku i u svojim pesmama ja nudim rešenja za ove probleme.".

Svoje dve najveće ljubavi - stomatologiju i književnost Nenad Marić ne odvaja, evo i zašto.

"Za mene pesma može da bude i o popravci zuba. Život je nepresušna inspiracija u svim svojim segmentima, bitan je način na koji se o njemu piše.".

Na pitanje "Zašto Đorđe Marjanović na naslovnoj strani?", stomatolog odgovara:

"On je moj prvi uzor i idol još iz detinjstva, a oni koji pročitaju knjigu "Moja lična verzija svemira" shvatiće i zašto još ...".

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track