SNEG PRAVI KOLAPS Dramatične scene na putevima u Srbiji: Nanosi i do pola metra, evo gde je najdramatičnije (VIDEO/FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

SNEG PRAVI KOLAPS Dramatične scene na putevima u Srbiji: Nanosi i do pola metra, evo gde je najdramatičnije (VIDEO/FOTO)

Srbija -

Sneg pada u većem delu Srbije, a snimci sa zavejanih puteva su dramatični. Užički putari su u borbi sa snegom koji nemilosrdno pada više od 24 sata. Sneg pravi kolaps na magistrali ka Crnoj Gori. Zbog smetova na Goliji neprohodan je put Preko Brdo–Odvraćenica. Stigla je struja na Goču, kao i u mestu Rudno i studeničkom kraju. Sneg pada u i zlatiborskom okrugu.

Na teritoriji opštine Sjenica proglašena je vanredna situacija zbog snežnih padavina.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić izjavio je, nakon proglašenja vanredne situacije na teritoriji te opštine, da su pojedina mesta ostala bez struje, zato što je dalekovod ispao iz sistema, a pregoreo je jedan od glavnih prekidača.

Širom Srbije na putevima vejavica i sneg prave probleme.

Kako se vidi na snimku objavljenom na instagram profilu "192_rs", na planini Tresibaba jedan kamion je preprečio ceo put, usled formiranog snega i leda koji se nalazi na kolovozu.

Dramatično je i na Divčibarama.

Zbog smetova na Goliji neprohodan je put Preko Brdo–Odvraćenica. Snežne nanose stvara jak vetar neposredno ispod najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena.

Sneg na području ivanjičke opštine pada od sinoć, pa je u višim predelima snežni pokrivač dostigao skoro pola metra. Iz "Puteva Ivanjica" kažu da intenzivno rade na čišćenju, kao i da su na terenu njihovi radnici i mašine.

Saobraćaj je otežan na magistralnom putu od Nove Varoši ka Zlatiboru!

Zbog teškog snega problema ima i u snabdevanju električnom energijom na više lokacija u planinskom kraju.

Stigla je struja u mestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču i u studeničkom kraju. Bez struje su meštani Goča bili 24 sata, a u Rudnu 12 sati.

Republički-hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da se u toku večeri očekuje oblačno i vetrovito vreme, na severu Srbije uglavnom suvo, u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

U nižim predelima istočne Srbije i u Pomoravlju se očekuje kiša.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja