ŽELJKO I OLGICA DOŠLI POD KIRIJU U LJUBIĆ KOD ČAČKA ALI BRZO POBEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA! Džaba zvali popa, i on se krstio (VIDEO)
Foto: Glas Zapadne Srbije Printscreen

sve je počelo oko zadušnica

ŽELJKO I OLGICA DOŠLI POD KIRIJU U LJUBIĆ KOD ČAČKA ALI BRZO POBEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA! Džaba zvali popa, i on se krstio (VIDEO)

Srbija -

Priča od pre čak 13 godina još se prepričava u selima oko Čačka, neki se smeju, neki veruju, drugi ne, ali retko bi ko voleo da se nađe u njihovoj koži

BEOGRAD/LJUBIĆ - Priča stara 13 godina još se prepričava u Ljubiću, selu kod Čačka.

Narod se još seća kako su tada mladi supružnici Željko i Olgica iznajmili kuću u tom mestašcu, taman je fino sredili po volji i jedva čekali da počnu svoj mladenački i bračni život.

Ali džaba, samo što su se uselili, morali su da pobegnu glavom bez obzira a kako su tada tvrdili zbog duhova?!

duhovi, Ljubić
foto: Glas Zapadne Srbije Printscreen

Iako se otad u medijima nisu pojavljivali ostao je snimak - video-zapis njihovih tvrdnji onog što su svojim ušima čuli i doživeli u toj kući.

- Sve je počelo na Zadušnice... Čim padne mrak počne čukanje, hodanje krz kuću, plašenje, zveckanje tanjira... - ispričao je pre 13 godina za Glas zapadne Srbije mladi supružnik rekavši da je par meseci pre njihovog useljenja u toj kući umrla žena.

duhovi, Ljubić, zet pokojnice
foto: Glas Zapadne Srbije Printscreen

- Čoveče, kažem ti ja, legli mi uveče da spavamo, prvo veče, kuče stalno zavija na vrata - ispričao je stanar a njegova mlada supruga tada je rekla da ne može da opiše to zavijanje koje je više ličilo na mjaukanje.

duhovi
foto: Glas Zapadne Srbije

- Drugo veče ponovo ista priča, kuče zavija i počinje lupanje i tačno čuješ kako idu koraci - ispričao je tada. Čulo se škripanje patosa, udaranje o vrata, grebanje, zveckanje čaša, koraci... a onda su pozvali i sveštenika.

Samo što je sveštenik osveštao kuću, šok već na vratima

- Pop je osveštao kuću i kad smo se posle sat vremena vratili, oko pola osam uveče, celu kuću zatekli smo u crnoj paučini - kaže muškarac.

Mile Lopata je prvi komšija i kaže da nije video duhove ali jeste crnu paučinu... A to je sve krečeno i bilo je kao sneg - kaže Mile.

duhovi, Ljubić
foto: Glas Zapadne Srbije Printscreen

I sveštenik je tada ispričao da je poznavao pokojnicu i da je bila pristojna žena, da joj je ulazio u kuću, svetio vodicu, ali da nije slavila krsnu slavu.

- Par je insistirao da tog dana osveštam kuću - rekao je prota Milenko Lazić koji je dodao da što se tiče duhova oni postoje i da svako od nas ima anđela čuvara. Ali da ima i onih zlih duhova kojih se treba čuvati.

Šta je tada rekla familija pokojnice

Zet pokojnice, Mihajlo, tada je pred kamerama ispričao da su te priče o duhovima čista laž i insistirao da se kuća snimi baš noću, kao i da je u gluvo doba noći boravio u njoj i sedeo ispred na klupi ali da ništa nije čuo ni video i da je njemu i njegovoj ženi zbog ovakvih priča naneta duševna bol.

Kurir.rs/SĐP/Glas zapadne Srbije/Foto: Glas zapadne Srbije printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track