"TEŠKO NAM JE, DO JUČE NIJE BILO STRUJE" Direktor osnovne škole u Kladnici : Učenici nisu mogli da dođu do škole ZBOG SNEGA
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

"TEŠKO NAM JE, DO JUČE NIJE BILO STRUJE" Direktor osnovne škole u Kladnici : Učenici nisu mogli da dođu do škole ZBOG SNEGA

Srbija -

Škola u mestu Kladnica, koje se nalazi u neposrednoj blizini Sjenice, već nekoliko dana radi u otežanim uslovima. U školi do nije bilo struje, a za većinu đaka nema puta do iste. Na teritoriji opštine Sjenica još uvek je na snazi vanredna situacija.

Rafet Zornić, direktor osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kladnici, govorio je za emisiju Puls Srbije gde je otkrio kakvo je trenutno stanje u Kladnici.

- Od subote u Kladnici do juče nije bilo struje, tako da mi nismo bili u situaciji da ostvarimo bilo koji vid komunikacije sa opštinskom upravom. Sreća da je bio vikend, subota i nedelja. Već danas je novi problem i škola funkcioniše u malom kapacitetu od oko 35% učenika je prisutno i to su uglavnom učenici koji neposredno žive blizu škole i učenici iz smera Papiće i Ursule, gde su putevi očišćeni. Većina puteva nije očišćena i ja ovom prilikom apelujem na opštinsku glas da u narednom periodu otvori puteve na području Kladnice kako bi mogla nastava da se odvija nesmetano, čak ima i porodica gde ima zaposleni koji nisu u stanju da izađu iz svojih kuća i da redovno odlaze na posao - rekao je Zornić i dodao:

02:43

NEMAMO INTERNETA, MREŽE, A NI GREJANJA! Direktor osnovne škole u Kladnici: Samo 35% učenika može da dođe do škole

- Nije samo struja problem. Kada pričamo za internet i za to što nema mreže na telefonu, problem je i grejanje. Jer kad struje nema, pumpe ne mogu da rade, tako da ni prostor u školi nije najbolje zagrejan, već se samo podlažu peći koji u najmanjem mogućem smislu zadovoljavaju neke uslove da može se odvija nastava. U školi ima nešto manje od 150 učenika i mogu da kažem da, ukoliko se putevi ne očiste, da će biti problem i u narednom periodu da se nastava realizuje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/L.V.

Bonus video:

01:32

VANDREDNO STANJE U SJENICI: Živa u termometru otišla na MINUS 15! Dopisnik Kurira uživo sa lica mesta: Nikada nije bilo ovako

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track