ONI SU PRAVI HEROJI Baki iz zaseoka Gojići hitno TREBALA POMOĆ: Usledila prava drama, jurili kvadom kroz SNEG OD 2 METRA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

ne postoje prepreke za humanost

ONI SU PRAVI HEROJI Baki iz zaseoka Gojići hitno TREBALA POMOĆ: Usledila prava drama, jurili kvadom kroz SNEG OD 2 METRA (FOTO)

Srbija -

Za humanost i požrtvovanost ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati, pa tako ni smetovi snega na putu ka zaseoku Gojići, selo Bzovik, nisu sprečili lekarsku ekipu ambulante Ušće Doma zdravlja „Kraljevo“ da na vreme stignu do pacijentkinje, bake koja sama živi u kući i blagovremeno joj ukažu pomoć, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

Kraljevo
foto: Privatna arhiva

Kako stoji u objavi, doktorka Jelena Đorić, sestra Dragica Erac, vozač Milun Đorić kao i vatrogasac- spasilac Marko Milenković odmah su reagovali na poziv starice i sanitetskim vozilom Lada „Niva“ krenuli put Gojića, ali su zbog snežnih smetova poslednje kilometre na putu do kuće pacijentkinje nastavili kvadom.

Kraljevo
foto: Privatna arhiva

- Baki smo ukazali pomoć u kućnim uslovima, jer nije bilo mogućnosti za transport. Ladom „Niva“ smo putovali 4 kilometra od naše ambulante, a onda još 1,5 kilometar kvadom. Visina snega je skoro 2 metra, ali nismo ni pomislili da odustanemo. Na to nas obavezuju i lekarska etika i empatija prema svakom pacijentu podjednako, rekla je sa ponosom dr Đorić.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

04:11

BAKA MILENA 60 GODINA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA! Nakon pisanja Kurira dobila je veliku pomoć, ali jedna stvar joj MNOGO NEDOSTAJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track