GRADE SE 3 NOVA DEČJA IGRALIŠTA U NOVOM SADU! Od penjalica i klackalica, do ljuljaški i tobogana - ALI TO NIJE SVE
Foto: Promo

GRADE SE 3 NOVA DEČJA IGRALIŠTA U NOVOM SADU! Od penjalica i klackalica, do ljuljaški i tobogana - ALI TO NIJE SVE

Srbija -

Grad Novi Sad rešio je da investira u renoviranje dečjih igrališta ali i u izgradnju novih parkova.

U vezi sa tim Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za opremu i podlogu za dečja igrališta.

Evo koja tri igrališta će biti renovirana:

  • Igralište na Sajlovu na uglu ulica Dragomira Bojanića Gidre i Donje Sajlovo
  • Igralište u Adicama, na uglu Branka Ćopića i Mladena Stojanovića
  • Igralište na Petrovaradinu - u produžetku ulice Branislava Bukurova

Postojeća igrališta su u velikoj meri devastirana i neprilagođena zahtevima i potrebama dece u savremenom vremenu. Igrališta koja će ih zameniti su igrališta nove generacije, novih tehnologija. Ona su u potpunosti prilagođena interesovanju i psihofizičkim sposobnostima dece danas. Kada su u pitanju rekviziti koji će se naći u sklopu ovih igrališta, trebalo bi napomenuti da će imati i multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i deo sa ljuljaškom.

Uz sve to planirana su i dva tornja sa toboganom, jednog višeg, i jednog nižeg, za mlađu decu. Biće nabavljene i dve njihalice na opruzi, kao i klasična metalna ljuljaška sa dve sedalice. Plan je da se montira i kriva metalna klackalica, kao i drvena klackalica manjih dimenzija za mlađu decu. Ono što će verujemo biti posebna atrakcija je piramida u penjalici visoka tri metra. Ona je sagrađena od užadi, usred kojih su sajle, čime se obezbeđuje duže trajanje rekvizita.

Kada su parkovi u pitanju Grad je još početkom ove godine najavio četiri nova parka.

00:54

Grade se 3 nova dečja igrališta u Novom Sadu

1.Park kod Spensa

Zelena površina na prostoru kod Spensa, posle 40 godina napokon će biti dostupna svim Novosađanima. Park će se prostirati na 1.2 hektara i imaće sve potrebne sadržaje za uživanje u urbanoj sredini.

2.Univerzitetski park

Ovaj park obuhvata prostor omeđan Ulicom dr Zorana Đinđića, sa zapadne strane, Bulevarom cara Lazara, sa severne strane i Sunčanim kejom, sa istočne strane. Planirano je da 95 posto planiranog prostora bude u zelenilu. Konačno će jedna neuređena površina biti pretvorena u savremeni park.

3.Sentandrejski park

Na površini od oko 3 hektara postavljen je moderan urbani mobilijar, uz nove zasade drveća i zelenila. Uređenje parka podržala je kompanija NIS, u okviru programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”, a projekat je realizovan u saradnji Udruženja “Zeleni sad” sa JKP “Gradsko zelenilo”, Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i JVP “Vode Vojvodine”.

4.Park na Limanu 4

Na Limanu 4, konkretno u ulici Narodnog fronta biće izgrađen novi park. Tako će umesto zgrade Poreske uprave građani dobiti novu zelenu površinu na površini od preko 7.000 m2.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja