U KLADOVU ZASAĐENO 200 DRVENASTIH SADNICA Predsednik opštine: "Želimo da očuvamo status zelenog i čistog grada"
Foto: Privatna Arhiva

U KLADOVU ZASAĐENO 200 DRVENASTIH SADNICA Predsednik opštine: "Želimo da očuvamo status zelenog i čistog grada"

Srbija -

Lokalna samouprava Kladova ponovo je potvrdila svoju opredeljenost da ovaj gradić na obali Dunava zaista bude zelena oaza u ovom delu naše zemlje.

U toku ove nedelje, radnici JP Komunalac Kladovo sadili su juče drvenaste sadnice na ulazu u grad, duž magistralnog puta, na Pemcima, kako bi napravili novi vetrozaštitni pojas.

Kladovo
foto: Privatna Arhiva

Tom prilikom, u cilju očuvanja predeonog diverziteta, od pešačke staze tvrđave Fetislam ka industrijskoj zoni zasađeno je ukupno 200 drvenastih sadnica vrbe, poljskog i planinskog javora i lipe.

"Želimo da očuvamo status zelenog i čistog grada koji su nam dodeli mnogobrojni turisti u prethodnih nekoliko godina. Trudimo se da u gradu ali i u okolinim naseljima uredimo što više parkova,čak 5 novih dečijih igrališta smo napravili ove jeseni, sadimo zaista veliki broj sadnica svake jeseni. Ovim vetropojasom ćemo u značajnoj meri smanjiti udare košave sa Dunava koja u ovom delu grada zna da bude zaista izuzetno jaka, a stvorićemo i lep, ekološki ambijent na samom ulazu u grad i skretanju ka rekonstruisanoj tvrđavi Fetislam" ističe Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Nikolić je ovom prilikom pohvalio i radnike JP Komunalac Kladovo koji su po izuzetno hladnom vremenu tokom prethodnih dana uspeli da ovaj posao sadnje obave profesionalno i izuzetno kvalitetno.

Kladovo
foto: Privatna Arhiva

Lokalna samouprava Kladova je ove godine aplicirala kod Ministarstva zaštite životne sredine sa Projektom „Pošumljavanje i postavljanje vetrozaštitnog pojasa uz pešačku stazu prema industrijskoj zoni Kladovo“.

Resorno ministarstvo je opredelilo sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara, a učešće opštine je 350 hiljada dinara.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić ističe da ovim programom lokalna samouprava nastavlja uspešnu saradnju sa Ministarstvom zaštite životne sredine radi ulaganja u još bolje i lepše životno okruženje na dobrobit svih stanovnika naše opštine

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja