SA ZGRADE DISTRIBUCIJE U LOZNICI VETAR "ODUVAO" KROV: Oštećena vozila na parkingu
Foto: Kurir/T.Ilić

SA ZGRADE DISTRIBUCIJE U LOZNICI VETAR "ODUVAO" KROV: Oštećena vozila na parkingu

Srbija -

Vetar koji dva dana gotovo neprestano duva u lozničkom kraju napravio je probleme lozničkoj Elektrodistribuciji (ED) sa čijeg objekta je danas, oko podneva, odneo veći deo krova.

Krov, Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Udar vetra bio je toliko snažan da je deo krova sa magacina i trafo-radionice otkinuo, a onda ga prebacio preko susedne poslovne zgrade i bacio na parking preduzeća. Poslovna zgrada ostala je neoštećena dok su delovi krovne konstrukcije završili u krošnjama okolnog drveća..

Najveći komad krova pao je na službena vozila i nekoliko privatnih automobila radnika koji su danas došli da otklanjaju kvarove na mreži izazvane olujnim vetrom. ED Loznica odmah je reagovalo i nastojaće da što pre sanira nastalu štetu.

Krov, Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Iz preduzeća kažu da im olujni vetar pravi mnogo problema, non-stop se pojavlju novi kvarovi na mreži, i trenutno je na terenu angažovano šesnaest ekipa. Vetar obara drveće, uglavnom voćke po dvorištima privatnih kuća koja padaju i kidaju elektro kablove, a isto se dešava po šumama gde pod naletima padaju visoka stabla.

Za sada niko nije ostao bez struje, a iz ED Loznica navode da njihovi radnici ulažu maksimalne napore, "daju sve od sebe", da na velikoj teritoriji koju pokrivaju, od Ljubovije pa do dela Šapca, što pre otklone probleme nastale zbog jakog, olujnog vetra koji se ne smiruje.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja