VETAR NOSIO SPLAVOVE, ČUPAO STABLA I "SKIDAO" KROVOVE Olujni udari napravili haos širom Srbije: Dramatični prizori (VIDEO/FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić, Printscreen/Facebook

VETAR NOSIO SPLAVOVE, ČUPAO STABLA I "SKIDAO" KROVOVE Olujni udari napravili haos širom Srbije: Dramatični prizori (VIDEO/FOTO)

Srbija -

Olujni vetar izazvao je probleme u užičkom kraju. Saobraćaj od Užica ka Bajinoj Bašti bio je otežan, jer je u mestu Zlodol drvo palo na kolovoz. Na jezeru Perućac vetar nosio splavove.

Vozači putničkih automobila na putu Užice-Bajna Bašta morali su da koriste školsko dvorište u mestu Zlodol jer je drvo palo na kolovoz. Teretna vozila morala su da sačekaju uklanjanje stabla sa puta.

Srećom drvo je palo u trenutku kada na kolovozu nije bilo vozila.

Sličnih problema bilo je i na Tari, a zbog oborenog drveća privremeno je bio u prekidu saobraćaj od Kaluđerskih bara do Mitrovca.

Na jezeru Perućac vetar je nosio splavove koji nisu bili dovoljno čvrsto vezani, a na pojedinim je pričinjena i šteta.

Na Zaovinama pojedina domaćistva ostala su bez električne energije, a vetar je pravio probleme u snabdevanju električnom energiju i u gradskim delovima Bajine Bašte.

Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove. Zbog oborenih stabala saobraćaj se odvija otežano i u pojedinim selima na području Užica.

Vetar koji je od petka gotovo neprekidno duvao u lozničkom kraju danas je uzeo danak. Osim što je ‘‘odleteo’‘ krov sa zgrade lozničke Elektrodistribucije, tačnije deo krovne konstrukcije sa magacina i trafo-radionice, limene krovove vetar je skinuo sa stambene zgrade na Lagatoru i još jedne u centru grada, u Ulici Svetoga Save kod autobuske stanice.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Ceh je platilo i stablo kod Muzičke škole iščupano sa sve korenom, bio je otpadanja delova fasada, a u Bulevaru Dositeja Obradovića palo je nekoliko saobraćajnih znakova. Zbog štete koju je pravio vetar na teren su morali pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice da otklone štetu ili obezbede mesta koja nisu bila sigurna za kretanje pešaka.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Štete je bilo i u lozničkim selima gde je bilo oborenih stabala, popadalog crepa i sličnih oštećenja.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Narednih dana predstoji otklanjanje štete, a problem onima koji su ostali bez krova je kiša koja je predveče počela da pada u Loznici u kojoj je postepeno počelo ‘‘hlađenje’‘ pa je u 19 časova izmereno 12 stepeni, 11 manje nego u šest ujutru.

Jak vetar koji je duvao u Kraljevu, večeras nešto posle 18 časova, oborio je jedno stablo u Ulici Olge Jovičić, u ovdašnjoj Gradskoj koloniji, koje je tom prilikom palo blizu obližnjeg parkinga.

Kraljevo, drvo
foto: Privatna Arhiva

Prema rečima očevidaca, najpre se začulo kako nešto lomi i puca, potom se drvo stropoštalo, a prava je sreća da u ovom gusto naseljenom gradskom naselju, načičkanom stambenim zgradama i parkingom, nije bilo povređenih.

Kurir.rs/T.I./J.S./RTS/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track