UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U VRANJU: Svi putni pravci očišćeni i prohodni
Foto: Kurir/T.S.

odluka gradskog štaba

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U VRANJU: Svi putni pravci očišćeni i prohodni

Srbija -

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju održao je sedmu vanrednu sednicu. Razmatrajući trenutnu situaciju nastalu posle velikih snežnih padavina Štab je izvršio analizu stanja na ugroženim područjima od velikih snežnih nanosa i to na delovima teritorije, Poljanica (MZ Drenovac, MZ Vlase, MZ Golemo Selo), Krifa Feja (MZ Kriva Feja), i Barelić (MZ Barelić).

Imajući u vidu da su svi putni pravci očišćeni i prohodni i da nema novih padavina, Gradski štab za vanredne situacije doneo je Zaključak kojim se predlaže predsedniku Privremenog organa Grada Vranja da donese Odluku o ukidanju vanredne situacije na delovima teritorije grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja jer su prestali razlozi njenog proglašenja.

sneg, Vranje
foto: Kurir/T.S.

U Vranju je zbog problema sa snegom u nedelju 26. novembra zasedao Gradski štab za vanredne situacije. Na sednici je donet je zaključak da se na delu teritorije Grada Vranja i Vranjske Banje uvede vanredna situacija. Ovo se pre svega odnosilo na ruralna područja, kako bi moglo da se eventualno evakuiše stanovništvo i proseku putni pravci ka svim ugroženim mahalama. Osobe iz ruralnih područja imale su mogućnost da budu smeštene u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite, koji ima raspoložive kapacitete u tu svrhu.

Velika količina snega pala je u Vranju tog vikenda. Visina "teškog" snežnog pokrivača od pola metra napravila je probleme. Sneg je zbog težine lomio i grane drveća u dvorištima u pojedinim vranjskim domaćinstvima. Bez prestanka u tom gradu 20 sati je padao sneg.

Kurir.rs/T.S.

Bonus video:

00:09

Predsednik Vučić stigao u Vranje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track