SRBINA SAVE NEMA VEĆ MESEC DANA DA SE FAMILIJI JAVI NA TELEFON: Živi u Parizu a njegovi u zavičaju brinu, ne znaju šta je s njim
Foto: Shutterstock

porodica očajnički moli za pomoć

SRBINA SAVE NEMA VEĆ MESEC DANA DA SE FAMILIJI JAVI NA TELEFON: Živi u Parizu a njegovi u zavičaju brinu, ne znaju šta je s njim

Srbija -

Međutim od pre mesec dana Sava Petrović se više ne javlja svojoj familiji u Srbiji. Ne odgovara na telefonske pozive i porodica je veoma zabrinuta

PARIZ/BEOGRAD - "Javila nam se porodica Save Petrovića, koji je rođen 1945. godine, a koji već više od 50 godina živi u Francuskoj. On je po svedočenju Milene, unuke njegovog rođenog brata, napustio Srbiju davno pošto je imao jednu neprijatnu situaciju u zavičaju. Došao je u Francusku i zareko se da se više nikada neće vratiti u Srbiju. Održao je svoju reč ali je takođe bio u stalnom kontaktu sa svojom familijom", objavilo je Udruženje „Svi Srbi u Parizu“ koje ima i svoj portal koji okuplja naše ljude koji žive i rade u Francuskoj.

Kako bi i ova priča imala srećan kraj, mole sve naše ljude koji možda imaju neku informaciju o njemu da se jave i pomognu njegovoj porodici koja očajnički moli za pomoć.

Reč je o Savi Petroviću rodom iz jednog sela u okolini Leskovca, na jugu Srbije koji je vremenom u Francuskoj stekao državljanstvo i integrisao se potpuno u francusko društvo.

Međutim od pre mesec dana Sava Petrović se više ne javlja svojoj familiji u Srbiji. Ne odgovara na telefonske pozive i porodica je veoma zabrinuta za njega. Želeli bi da znaju šta se desilo i da li je deda Sava još uvek živ.

Sava Petrović
foto: Privatna Arhiva/Svi Srbi u Parizu

Unuka njegovog rođenog brata Milena ostavila je na tom portalu i broj svog telefona svima koji nešto znaju. Poslednja Savina adresa stanovanja, kako je Milena rekla, jeste na stotinak kilometara od Pariza.

Kurir.rs/Svi Srbi u Parizu/Prenela: SĐP

Bonus video:

02:32

Tačno ovde je nestao Matej Periš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track