U DVORIŠTU PORODICE ZORANE TODOROVIĆ U LOZNIČKOM POLJU: Praznično druženje u humanitarne svrhe, SVI SU DOBRODOŠLI (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

U DVORIŠTU PORODICE ZORANE TODOROVIĆ U LOZNIČKOM POLJU: Praznično druženje u humanitarne svrhe, SVI SU DOBRODOŠLI (FOTO)

Srbija -

Predstojeći praznični dani trebalo bi svima da proteknu u što lepšem raspoloženju, a da tako bude i deci koja se nalaze na lečenju od najtežih bolesti potrudila se Lozničanka Zorana Todorović. Ona u dvorištu porodične kuće u nedelju organizuje novogodišnje humanitarno druženje za prikupljanje poklona, ili novca namenjenog baš tim mališanima.

Prvi put je ovakvu akciju organizovala prošle godine kada je, kako kaže, bilo prikupljeno nešto više od 100 hiljada dinara i 70 paketića koji su poklonjeni deci na lečenju na onkološkom odeljenju u Beogradu. Ona je u novogodišnjem ruhu okitila spoljašnost njene kuće u ulici Vojvode Vuka broj 2, u Lozničkom Polju, gde će sve koji dođu u nedelju, od 15 do 17 časova, dočekati ukrašena jelka, mnogo meda, patuljci, lampioni i ostali ukrasi.

Zorana Todorović, Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Osim novogodišnjeg ambijenta biće tu desetak animatora koji će zabavljati decu, maskota Diznijevih junaka sa kojima će deca moći da se fotografišu, biće slikanja po licu, dva Deda Mraza ispred kuće i Medolino pa će moći da se fotografišu sa njima, a zauzvrat će doneti paketiće, ili dati neku simboličnu novčanu donaciju. Za roditelje spremamo kuvano vino, slatki sto, slatkiše, slaniše, dok će decu dočekati razne grickalice i topla čokolada. Prošle godine imali smo više od 150 ljudi i nadamo se da će ovoga puta, u svakom smislu, sve biti još lepše i uspešnije - kaže dvadesetšestogodišnja Zorana.

Zorana Todorović, Loznica
foto: Kurir/T.I.

U ovome što radi, kaže ima, podršku porodice, komšiluka, prijatelja, svih lozničkih vrtića kojima se obratila. Nada se da će posle ove akcije što više obolele dece obradovati i bar malo im ulepšati predstojeće praznične dane.

Zorana Todorović, Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Svaki dečji osmeh je važan i neprocenjljivo vredno je obradovati svako dete, a nadam se da će ih posle naše akcije biti što više – kaže ova devojka koja čini što može, a na njenim sugrađanima je da pokažu humanost i u što većem broju učestvuju u nedeljnjem humanitarnom druženju.

Kako kaže Zorana, svi su dobrodošli.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track