EKOLOŠKA MISIJA UDRUŽENJA "ZELENA BUDUĆNOST NAŠE SRBIJE": Učimo mlade Čačane kako da sačuvaju životnu sredinu!
Foto: 321 Srbija

reciklaža elektronskog otpada

EKOLOŠKA MISIJA UDRUŽENJA "ZELENA BUDUĆNOST NAŠE SRBIJE": Učimo mlade Čačane kako da sačuvaju životnu sredinu!

Srbija -

3,2,1-Srbija! Udruženje "Zelena budućnost naše Srbije", odražalo je drugu po redu prezentaciju o značaju recikliranja elektronskog otpada za učenike petog i šestog razreda i nastavnika u OŠ "Marko Katanić" u Čačku. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici lokalnih kompanija.

Zelena budućnost naše Srbije
foto: 321 Srbija

Predavači Milan Todosijević, Đorđe Todosijević, profesorka Ivana Janković i direktor Dragiša Nešković su nakon uspešne prve prezentacije u Čačku, odlučili da prošire predavanje i da stave fokus na predstavljanje novih inicijativa i strategija za efikasnije upravljanje elektronskim otpadom.

Predstavljen je napredak koji su postigli, te naglašena važnost kontinuiteta u obrazovanju i akciji kada je reč o recikliranju elektronskog otpada.

Zelena budućnost naše Srbije
foto: 321 Srbija

Visok nivo interakcije sa učenicima, njihovo interesovanje i želja za aktivnim učešćem u lokalnim inicijativama jasan je indikator uspeha svih dosadašnjih napora Udruženja "Zelena budućnost naše Srbije" ka ostvarenju ciljeva o svesnosti recikliranja elektronskog otpada.

Milan Todosijević, predsednik udruženja, najavio je razvoj novih edukativnih materijala, uključujući brošure i interaktivne vodiče, kao i organizovanje radionica za učenike osnovnih i srednjih škola.

- Ove radionice će učenicima omogućiti da se detaljnije upoznaju s praktičnim aspektima recikliranja i očuvanja životne sredine - istakao je ovom prilikom Todosijević.

Zelena budućnost naše Srbije
foto: 321 Srbija

Prezentacija je značila poziv na akciju, gde je posebno naglašeno da je svaki doprinos važan i da kroz obrazovanje, pojedinačne i zajedničke akcije možemo postići ogromne promene i doprineti efikasnijem upravljanju elektronskim otpadom, što će doprineti očuvanju životne sredine.

Krir/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track