ZAŠTO BI TREBALO DA NOVU GODINU PROVEDETE BAŠ U VRNJAČKOJ BANJI? Predsednik opštine Boban Đurović za Kurir TV: Turisti HRLE OVDE
Foto: Kurir tv

kurir tv

ZAŠTO BI TREBALO DA NOVU GODINU PROVEDETE BAŠ U VRNJAČKOJ BANJI? Predsednik opštine Boban Đurović za Kurir TV: Turisti HRLE OVDE

Srbija -

Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja gostovao je u emisiji "Puls Srbije" i razgovarao sa voditeljima o tome zašto je Vrnjačka Banja uvek atraktivna i privlačna domaćim i stranim turistima.

Nova Godina, novogodišnji ukrasi
foto: Shutterstock

Ako ste razmišljali o tome gde biste i kako proveli predstojeće praznike i slobodne dane, a još uvek niste doneli odluku, gotovo sigurno će vam ovaj tekst pomoći u tome.

Zbog čega je Vrnjačka Banja uvek atraktivna i privlačna domaćim i stranim turstima, ispričao je gledaocima Kurir televizije Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Boban Đurović
foto: Kurir tv

Vrnjačka Banja kao turistički brend Srbije je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Đurović je posebno istakao kako je zadovoljan napretkom ove opštine.

07:37

ZAŠTO BI TREBALO DA NOVU GODINU PROVEDETE BAŠ U VRNJAČKOJ BANJI? Predsednik opštine Boban Đurović za Kurir TV: Turisti HRLE OVDE

Prethodnih godina je realizovano mnogo projekata koji su značajni za opštinu Vrnjačka Banja i njene građane. Izdvojio je one posebne kao i investicije koje očekuje u Novoj godini.

Pored zdravstvenog turizma, u Vrnjačkoj Banji poslednjih godina razvijeni su i drugi vidivi turizma.

Vrnjačka Banja, jedno od najvećih turističkih odredišta u Srbiji, doživljava procvat zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u turizam i inovativnim projektima koji podižu njen status na međunarodnom tržištu.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir tv

Gradonačelnik Boban Đurović ističe da je poslednjih godina značajan napredak postignut, naglašavajući ključne elemente koji su doprineli ovom uspehu.

- Investicije u turizam su se pokazale ključnim faktorom u procvatu Vrnjačke Banje. Otvaranje visoko kvalitetnih hotela i raznovrsnih turističkih atrakcija, kao što su Panoramski točak i prostrani parkovi, poput Vidikovca, postali su temelj popularnosti i marketinškog rasta ovog regiona. Pored toga, naglasak je stavljen na unapređenje wellness centara, čime se Vrnjačka Banja pozicionirala kao lider u ovoj oblasti.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir tv

Ovogodišnji porast broja stranih turista, posebno iz Bugarske, dočekan je s oduševljenjem. Više od 7000 stranih aranžmana je rezervisano za Vrnjačku Banju, a broj gostiju iz Bugarske gotovo se utrostručio u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je rezultat dobre atmosfere, bogatog programa i samog šarma destinacije koji su privukli pažnju međunarodnih turista.

putno osiguranje, turisti, porodica, dinari, novac
foto: Shutterstock

Boban Đurović ističe da je postavljanje turističkog proizvoda Srbije na globalno tržište od ključne važnosti za dalji razvoj Vrnjačke Banje. Stvaranje visokih standarda koji odgovaraju evropskim merilima ključno je za kontinuiranu promociju i rast turističkog sektora ovog regiona.

Vrnjacka Banja
foto: Privatna Arhiva

Vrnjačka Banja se izdvojila kao centar za zdravstveni turizam, ali je prevazišla tradicionalne granice banje kao mesta isključivo za lečenje. Sa preko 15 hotela visoke kategorije, spa centrima, akva parkovima, vinarijama i raznovrsnim turističkim sadržajima, Vrnjačka Banja je postala sveobuhvatni turistički kompleks koji nudi raznolike aktivnosti za goste svih profila.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir tv

Boban Đurović, predsednik opštine, najavljuje nekoliko ključnih projekata koji će dodatno obogatiti turističku ponudu ovog regiona.

- Moravski koridor, koji će povezati Vrnjačku Banju sa velikim gradovima u Srbiji, i projekat gondole koji će omogućiti posetiocima da uživaju u prirodnim lepotama planine Goč, samo su neki od projekata koji će unaprediti turističku ponudu - rekao je.

Vrnjačka Banja
foto: 321 Srbija

Ovaj grad se sprema da obeleži veliki jubilej - 1700 godina lekovite vode. Ovaj događaj će dodatno podići odgovornost za sve sadržaje koje Vrnjačka Banja pruža i istovremeno pokazati dugovečnost lekovitih voda koje su privlačile posetioce vekovima unazad.

Vrnjačka Banja
foto: 321 Srbija

Zdravstveni turizam u Vrnjačkoj Banji je na visokom nivou i pruža moderni pristup lečenju, od stresa do urbanih oblika bolesti. Sa sedam termomineralnih izvora i istorijskim dokazima koji datiraju iz 24. godine nove ere, Vrnjačka Banja kombinuje blagodeti prirode sa modernim pristupom zdravlju.

Sveukupno, Vrnjačka Banja nastavlja da privlači pažnju kao nezaobilazna destinacija u Srbiji, nudeći širok spektar sadržaja i atrakcija za sve posetioce koji žele da uživaju u prirodi, velnes centrima i istorijskom nasleđu ovog prelepog regiona.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kurir.rs/T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja