REKORDAN BROJ GOSTIJU ZA DOČEK U SUBOTICI: Restorani "rasprodati", na Gradskom trgu spektakl uz trubače Bobana i Marka Markovića
Foto: Kurir/N.H.

REKORDAN BROJ GOSTIJU ZA DOČEK U SUBOTICI: Restorani "rasprodati", na Gradskom trgu spektakl uz trubače Bobana i Marka Markovića

Srbija -

Na Gradskom trgu Subotice Novogodišnji spektakl uz trubače Bobana i Marka Markovića, a Subotički simfonijski orkestar sinoć je oduševio publiku u Velikoj većnici!

Restorani popunjeni i za reprizu dočeka, uz tamburaše i poznate soliste

Doček Nove godine na Gradskom trgu u Subotici, prema očekivanjima, biće pravi spektakl, uz trubače Bobana i Marka Markovića, koji će nastupiti 31. decembra od 22.30.

Dve godine nije bilo dočeka na trgu, jer je novac bio usmeren za lečenje dece i studentske stipendije, a građani će ovaj put slaviti uz poznate trubače.

Novogodišnja svečanost je praktično počela još u petak uveče, kada je u Velikoj većnici Gradske kuće nastupio Subotički simfonijski orkestar, kojim je dirigovao Mikica Jevtić, u prepunoj sali, a posetioci su imali priliku da užvaju u kompozicijama Štrausa i Verdija, nastupe soprana Vesne Đurković, prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu i baritona Željka Andrića, operskog prvaka SNP-a.

"Sav novac od ulaznica namenjen je u humanitarne svrhe", rekao je na pres konferenciji Miloš Nikolić, umetnički direktor Subotičkog simfonijskog orkestra.

Subotica
foto: Kurir/N.H.

Tradicionačno, na trgu se za doček organizuje i vatromet, nakon kojeg sledi novogodišnji valcer uz kompoziciju "Na lepom, plavom Dunavu".

Subotičani koji slave u restoranima i kafićima doček Nove godine već su rezervisali mesta, kapaciteti su popunjeni u gotovo svim restoranima, a u "Maloj gostioni" na Paliću boravi i veliki broj gostiju i turista, koji su odlučili da tamo proslave Novu godinu produženim vikendom.

Cena dočeka iznosi 6.500 dinara, a repriza 4.500 dinara, uz bogatu večeru, a goste će zabavljati tamburaški orkestar "Žice iz Ravnice".

Palićki restororani i vinarije su poznati po prelepim objektima secesije, u kojima goste zabavljaju i tamburaši, a sva mesta su popunjena i u tradicionalnom restoranu "Spartak S", gde je doček 7.500 dinara i repriza 5.000, i gde nastupaju muzičari Saša Babić, Bojana Šarović i Ringeraja bend.

U mnogim kafićima u centru Subotice organuzuje se i dnevna proslava, dok je na Trgu Subotice već čitave sedmice prava praznična atmosfera, uz novogodišnji vašar "Vinterfest", gde proizvođači nude posetiocima hranu i piće kao i suvenire iz svojih radionica. Iz Turističke organizacije Subotice kažu da je ove godine rekordan broj turista u gradu, a skoro 80 posto su popunjeni i palićki smeštajni kapaciteti.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track