PRVOJ BEBI U KIKINDSKOM PORODIŠTU 50.000 DINARA: Miona poranila tri nedelje i obradovala mamu Jovanu (FOTO)
Foto: S.U.

posetio ih gradonačelnik

PRVOJ BEBI U KIKINDSKOM PORODIŠTU 50.000 DINARA: Miona poranila tri nedelje i obradovala mamu Jovanu (FOTO)

Srbija -

Jovana Vasiljević (22) iz Iđoša kod Kikinde rodila je 1. januara ćerkicu Mionu. Beba je poranila, pa je rođena tri nedelje ranije. Na svet je došla u 9 sati i 2 minuta.

Već po tradiciji, prvu bebu i majku je darivao Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. Mioninoj mami je uručio ček na 50.000 dinara:

Kikinda, prva beba u Kikindi
foto: S.U.

- Veoma sam srećna. Bilo je bolno, ali se rečima ne može opisati taj osećaj kad vidite dete. Sve u trenutku nestane. Kad je tu pored mene, ništa drugo nije važno i sve je već zaboravljeno. Miona je na porođaju bila teška 2.650 grama i duga 49 centimetara. Ovo je moja prva beba, a volela bih da Miona dobije brata ili sestru. Zahvaljujući doktorki Branislavi Davidović i kompletnom osoblju sve je proteklo u najboljem redu. Veliku zahvalnost dugujem i dr Dušanu Prekratiću koji je vodio trudnoću. Hvala gradu Kikindi na ovom gestu. Zaista ovo nisam očekivala. Lepo je što je gradonačelnik posetio sve majke i bebe - rekla je Jovana.

Kikinda, prva beba u Kikindi
foto: S.U.

Do kraja dana u porodilištu očekuju još jedan porođaj i to će biti dečak:

- Primili smo danas drugorotku. Na odeljenju imamo osam beba i mama, i jedna trudnicu. Tokom 2023. godini bilo je 418 porođaja. Rođena su 224 dečaka i 197 devojčica - navela je dr Branislava Davidović, načelnica Odeljenja ginekologije. Predstavnice Crvenog krsta darivale su sve bebe i mame.

Kikinda, prva beba u Kikindi
foto: S.U.

Gradonačelnik čestitao i uručio ček

Kažu da je dobro da prva beba u godini bude devojčica. To obećava uspešnu godinu. Čestitam majci i porodici. Čestitam svim majkama na odeljenju i njihovim porodicama. Svima želim puno sreće i zdravlja - rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Bonus video:

03:08

DVE BEBE ROĐENE SEKUND NAKON PONOĆI! Hitna pomoć imala 130 poziva: Oboreni pešaci i povrede od petardi, dr Jeftić dala upozorenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja