U CILJU BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU, ALI I OČUVANJA JAVNOG REDA I MIRA: Važne lokacije u Gornjem Milanovcu pokrivene video nadzorom
Foto: Youtube Printscreen

U CILJU BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU, ALI I OČUVANJA JAVNOG REDA I MIRA: Važne lokacije u Gornjem Milanovcu pokrivene video nadzorom

Srbija -

Na gradskom području Gornjeg Milanovca se proteklih dana radilo na postavljanju sigurnosnih kamera na 20 lokacija, među kojima su i raskrsnice najprometnijih gradskih saobraćajnica. Ovaj monitoring se sprovodi u cilju veće bezbednosti u saobraćaju, ali i očuvanja javnog reda i mira, uključujući i područje u blizini škola.

Lokalna samouprava u ovom gradu je u proteklom periodu investirala više od 45 miliona dinara u opremu za video nadzor, čiji je sistem stavljen u upotrebu.

- Opština Gornji Milanovac konstantno ulaže u sisteme bezbednosti, a oprema koja je upravo instalirana i zvanično je predata na upotrebu Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Policijskoj stanici u Gornjem Milanovcu. Iz nekoliko faza je uloženo više od 45 miliona dinara kako bismo uspostavili sistem video nadzora, prvenstveno za bezbednost dece u školama - izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

On je istakao da će sistem video nadzora uspostavljen i na 12 prometnih raskrsnica, ali i na drugim mestima u samom gradu.

- Pod video nadzorom su sada Centralni i Spomen park "Brdo mira", a samo ove dve lokacije su pokrivene sa čak 17 kamera. To je bilo neophodno kako ne bismo došli u situaciju da sve lepo što je u našem gradu urađeno bude i urušeno, a da se ne zna ko je to učinio. Od sada svako ko bude takve stvari radio moraće da odgovara pred zakonom - zaključio je Kovačević.

Takođe, opština Gornji Milanovac donirala je 500.000 dinara za kupovinu računarske opreme i kancelarijskog materijala koji su neophodni za redovan rad policijske stanice u Gornjem Milanovcu.

Bonus video:

01:17

VELIKI DAN ZA GORNJI MILANOVAC: Posle 80 godina sleteo avion na aerodom Galovići (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track