DARIVANE MAME PRVE TRI NOVOGODIŠNJE BEBE U KRALJEVU: Buketi cveća i poklon-čestitke na po 15.000 dinara za porodilje
Foto: Shutterstock

DARIVANE MAME PRVE TRI NOVOGODIŠNJE BEBE U KRALJEVU: Buketi cveća i poklon-čestitke na po 15.000 dinara za porodilje

Srbija -

Zahvaljujući zaposlenima u porodilištu, darovi lokalne samouprave - buketi cveća kao znak pažnje za mame i poklon-čestitke na po 15.000 dinara za kupovinu potrepština za bebe u objektima Apotekarske ustanove Kraljevo na teritoriji Grada Kraljeva i opština Vrnjačka Banja i Raška, danas su stigli do tri najmlađe Kraljevčanke i njihovih mama.

Deset minuta nakon ponoći prvog januarskog dana, prva kraljevačka beba – devojčica, unela je radost u porodilište i obradovala svoju porodicu – rođena kao četvrto dete, nakon tri sina. Drugog dana januara, iz kraljevačkog porodilišta, radosne vesti su stigle za porodicu još jedne devojčice. Tokom posete predstavnika Grada i uručivanja poklona, trećeg dana 2024. godine, još jedna mala Kraljevčanka pridružila se svojim drugaricama.

- Nadam se da će se u ovoj godini roditi više beba nego prethodne i da će Kraljevo postati bogatije za više dečaka i devojčica, poručio je predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić čestitajući roditeljima koji su dobili najlepše novogodišnje poklone i poželevši malenama srećno i bezbrižno odrastanje u našem gradu.

Kako je istakao, Grad Kraljevo se i do sada, a nastaviće i dalje da se bori protiv bele kuge i pomaže porodicama koje imaju potomstvo, kao i onima koje nastoje da se ostvare kao roditelji.

Kao i ranijih godina, Crveni krst Kraljevo se priključio akciji Grada i darivanju beba koje su se rodile na početku nove godine - poklon-paketima sa svim onim što je neophodno kada beba dođe na svet, istakla je Snežana Apostolović. U ime organizacije, ona je čestitala srećnim roiteljima, a deci poželela bezbrižno detinjstvo, poručivši da je kraljevački Crveni krst uvek tu da pomogne.

Direktor Opšte bolnice "Studenica" Zoran Mrvić je porodicama novorođenih beba poželeo sreću i zdravlje u Novoj godini, a za iduću godinu još više beba.

Prema njegovim rečima, u toku prošle godine u porodilištu Opšte bolnice "Studenica" bila su 1.204 porođaja, a iz Kraljeva porodilo se 1.140 žena. Ukupno je rođeno 1.220 beba, a bio je i jedan smrtni slučaj, što je, prema Mrvićevim rečima, minimalni procenat, ispod evropskog nivoa.

Za prva tri dana 2024. godine, u kraljevačkom porodilištu rođen je i jedan dečak, koji je novi stanovnik Opštine Vrnjačka Banja.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track