PLANINARE NA ZLATIBORU DOČEKALO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Ni najiskusniji ne pamte da su ovo videli usred decembra! (FOTO)
Foto: RINA

PLANINARE NA ZLATIBORU DOČEKALO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Ni najiskusniji ne pamte da su ovo videli usred decembra! (FOTO)

Srbija -

Sunčano i toplo vreme često zbunjuje biljke, pa tako imamo trešnje i šljive koje cvetaju usred decembra, ali zbunjuje i životinje pa sve ređe imamo medvede i zmije koje upadaju u duboki zimski san.

To potvrđuje i primer koji stiže sa Zlatibora kada su planinare iznenadili neobični gosti za ovo doba godine.

Čajetina
foto: RINA

- U organizaciji PD Tornik Čajetina na čelu sa Markom Džambasovićem našli smo se na kanjonu Krvavca, rečice koja se uliva u Uvac, na jugozapadnoj strani planine Zlatibor. Lepo vreme izmamilo je i nezvane goste, poput zmija,koje su svojom pojavom u januaru ipak iznenadile iskusne planinare. Zmija u kanjonu ima tokom cele godine i ovaj kanjon je među planinarima poznat po tome, ali zaista nismo očekivali da ih ima u januaru, kada je vreme njihove hibernacije - rekla je za RINU Ljiljana Vasić, članica PD Bukulja Aranđelovac.

1 / 6 Foto: RINA

Ona dodaje da svi koji su se našli na ovom izletu su planinari sa dugogodišnjim iskustvom, ali prvi put su videli ovoliko zmija u januaru. Pored poskoka, koji su ovog januara izmileli u kanjonu Krvavca, Ljiljana Vasić kao planinarski vodič nije iznenađena ni šarkama koje su ovih dana izmilele kad im vreme nije.

- Planinarski sam vodič i nisam iznenađena zmijama na Ostrvici gde je veliki broj legla ovih gmizavaca, ali svakako jesam poskocima u januaru, kao i šarkama kojih ovih dana itekako ima u predelu Sirogojna - dodaje Vasićeva

Kurir.rs/RINA

Bonus video:

03:32

OVO OBAVEZNO PROVERITE PRE ODLASKA NA PLANINARENJE! Koordinator timova GSS upozorava na opasnsti uspona JEDNA STVAR JE NAJOPASNIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track