"AU, ONI ĆE SE PODAVITI, DUNAV DOLAZI JOŠ" Građani dele uznemirujući prizor s Krčedinske ade, voda zarobila gladne konje (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Izvinite, ja samo da pitam..

apel za pomoć, životinje u opasnosti

"AU, ONI ĆE SE PODAVITI, DUNAV DOLAZI JOŠ" Građani dele uznemirujući prizor s Krčedinske ade, voda zarobila gladne konje (FOTO)

Srbija -

Traže da nadležne službe što pre reaguju i evakuišu konje kako ne bi nastradali od nadolazećeg Dunava

Fotografije konja objavljene u jednoj Fejsbuk grupi na kojima se vidi kako se vrte tamo-vamo na parčetu zemlje okružene vodom uznemirile su i zabrinule učesnike grupe koji su odmah počeli da se raspituju čiji su to konji i kako je moguće da su tu tek tako ostavljeni bez hrane.

Fotografije su objavljene uz sledeću objavu jednog Vladimira:

"Na delu Dunava 1227 - 1230 km, (krčedinske ade) se nalaze konji, bez mogućstva prilaska obali. Da li može neko da kontaktira gazdu, ustanovu za zaštitu životinja. Pretpostavka je da su već danima na istom mestu, gladni."

konji, Krčedinska ada
foto: Facebook Printscreen/Izvinite, ja samo da pitam..

Njegove reči zabrinule su ljubitelje životinja od kojih većina smatra da su upravo najplemenitije. Odmah je krenula debata kome treba javiti i koga pozvati - običnu policiju, rečnu policiju, inspekciju, neko udruženje za zaštitu životinja.

Građani traže da nadležne službe što pre reaguju i evakuišu konje kako ne bi nastradali od nadolazećeg Dunava.

Ali to nije bila jedina rasprava, usledila je i ona da obavezno treba pomoći i ona da ne treba jer su konji odlični plivači. Mnogi su izrazili bojazan da su tako tu ostavljeni i sigurno gladni i da će se podaviti, uz apel da nadležni reaguju.

Nemali broj komentatora strepi da će doći do najgoreg...

- Auuu oni će se podaviti Dunav dolazi još

- Eeeej, žao mi konja...

Kurir.rs/Facebook Izvinite, ja samo da pitam...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track