MILKA IZ PROKUPLJA U 65. GODINI POSTALA LOVAC: Sve je krenulo pre godinu dana kada joj je preminuo otac, za nju je lov lep hobi
Foto: B.R.

MILKA IZ PROKUPLJA U 65. GODINI POSTALA LOVAC: Sve je krenulo pre godinu dana kada joj je preminuo otac, za nju je lov lep hobi

Srbija -

Nikada nije kasno da se krene sa nečim, a to dokazuje Milka Stojičić (65) iz Prokuplja koja je nedavno položila za lovačko oružje.

Sada samo čeka da dobije lekarsko uverenje i kako kaže, spremna je da krene u lov. Ona je prva žena lovac u našem gradu. Harizmatična i živopisna žena kakva je Milka, za ovaj svoj poduhvat ima apsolutnu podršku supruga i dece, čak je njena ćerka položila za oružje istog dana.

lovac, Milka Stojičić, Prokuplje
foto: B.R.

- Moj suprug Bratislav je lovac četrdeset godina. Nekoliko puta sam išla sa njim, onako d amu pravim društvo. Kako sam rođena u Dragom delu, i odrasla u Kožincu, šuma je moja druga kuća i odlično se snalazim. Zato možda nije ni čudno što sam postala lovac - objašnjava ona.

Dodaje da je sve krenulo pre godinu dana kada joj je preminuo otac, koji je bio lovac. Za njim je ostala puška, pa nije želela da je se zauvek odrekne puške koja je njemu bila draga. Ostavila je na čuvanje u policiju, a ona krenula da se priprema za dozvolu.

lovac, Milka Stojičić, Prokuplje
foto: B.R.

- Kada ste čitavog života okruženi lovcima, znate sve, i kako se puška održava, puni, čisti, kako se puca. Poznajete i divljač, kada se love, kako, ali do sada nisam to primenila u praksi. Jednostavno, došlo je vreme i da se time bavim - objašnjava Milka kako je rešila da razbije predrasude, barijere i bude drugačija.

Dodaje da je lov za nju lep hobi i da voli da se time bavi.

- Ja bre i sada vozim kultivator, traktor, cepam drva motornom testerom. Sve je to isto i svaki posao je za svakog, ako se samo ima snage- naglašava naša vedra sagovornica. A ona ima snage. I volje. I želi da ostane u formi, a to joj priroda može podariti. Odrasla je na planini i iako zimuje u Prokuplju, radije je u svom rodnom kraju. A tamo su divlje životinje komšije i ona ume da ih prepozna, primeti i spremi, kada joj suprug donese ulov. Od sada će i ona da mu se pridruži.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track