SRPKINJA AVIONOM POŠLA U NEMAČKU A KAD JE OTVORILA KOFER, NA NIŠKOM AERODROMU MUK! Svi popadali! Budi bog s nama šta je spakovala
Ilustracija, Foto: Profimdia

SRPKINJA AVIONOM POŠLA U NEMAČKU A KAD JE OTVORILA KOFER, NA NIŠKOM AERODROMU MUK! Svi popadali! Budi bog s nama šta je spakovala

Srbija -

Mnogo je onih koji ne umeju da se spakuju i ne prekorače dozvoljenu težinu prtljaga kada putuju avionom ali je jedna žena uslikana na niškom aerodromu ipak, što bi se reklo, "premotala igricu".

Na fotografiji koja je nasmejala društvene mreže još ranije kada je prvi put objavljena, zabaležen je trenutak koji je dobro poznat onima koji su otišli daleko od kuće,da u tuđini pokušaju da izgrade lepši i bogatiji život.

Benefiti života u inostranstvu su brojni, ali mnogo je toga što gastarbajterima najviše nedostaje, pa se pored članova porodice, na spisku često nađu prijatelji, komšiluk, omiljena mesta za izlazak i, naravno, domaća hrana.

U prilog tome govori fotografija sa aerodroma u Nišu koja već neko vreme kruži po domaćim društvenim mrežama, na kojoj je, navodno, žena iz Srbije koja putuje u Nemačku i to sa koferom punim - paprika.

"U Nemačkoj ima svega osim paprika i kora za pitu", napisao je autor fotografije koji je prisustvovao nesvakidašnjoj sceni.

Iako je ona zabeležena pre par godina, ponovo je usijala društvene mreže i pokrenula diskusiju o švercovanju domaćih specijaliteta preko granice.

"Iskreno, razumem, pošto znam kakva je paprika preko", "Kakav smo mi narod, to nema nigde. Kažu "nebeski narod", "Paradajz turisti ili paprika turisti, šta smo bre mi?", "Da iskoristi pet kila slobodnog prtljaga", "Ovakvima treba oduzeti pasoš", "Možda su punjene paprike pa joj se isplati", glasili su neki od komentara.

Po mišljenju nekih scena sa aerodroma je toliko neverovatna da su posumnjali da se radi o fotomontaži, dok drugi, koji su prisustvovali sličnim scenama, svedoče da paprika nije najgore što može da se nađe u koferu "za Nemačku".

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track