"GRMEĆE" TRAKTORI I BAJKERI: Praznične vožnje u Loznici, na defileu će za Božić učestvovati do 150 traktorista (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

"GRMEĆE" TRAKTORI I BAJKERI: Praznične vožnje u Loznici, na defileu će za Božić učestvovati do 150 traktorista (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Za dan proslave Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, Auto-moto udruženje Loznice organizovaće defile traktora centralnim gradskim ulicama. Nikola Guševac, predsednik ovog udruženja, kaže da je ovo treća godina uzastopno da se Božić obeležava i na ovaj način, a očekuje učešće od sto do 150 traktorista iz lozničkog kraja i okoline.

Loznica, bajkeri, traktori
foto: Kurir/T.Ilić

Okupljanje učesnika je predviđeno tačno u podne na vašarištu u Klupcima odakle će posle molitve sveštenika i davanja blagoslova kolona krenuti u vožnju. Voziće se kroz Klupce, zatim valjevskim putem, preko centralnog Trga Vuka Karadžića, gimnazije i ED Loznica do Bulevara Dositeja Obradovića, pa šabačkim putem nazad na vašarište.

Guševac kaže da u organizaciji učestvuje i Traktor klub Loznica, a podršku daju saobraćajna policija, koja će se starati da sve prođe u najboljem redu, Turistička organizacija grada, lokalna samouprava i KJP ‘’Naš dom’’ koje upravlja vašarištem.

Loznica, bajkeri, traktori
foto: Kurir/T.Ilić

Prošle godine gradom je prošlo gotovo 140 traktora, od oldtajmera do najmodernijih tipova ove poljoprivredne mašine. Istoga dana prazničnu vožnju najavili su i iz moto-kluba ‘’Blek dragons’’. Oni će se okupiti ispred prostorija u 11 časova, a onda krenuti da tutnje gradskim ulicama.

Prošle godine su vožnju na Božić imale i kamiondžije, a ima najava da će to učiniti i sada tako da će sredinom sutrašnjeg dana baš biti bučno jer će Loznicom prođi traktori, motori i kamioni.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track