SVEČANO: Badnjak stigao u zgradu Gradske uprave Kruševca FOTO
Foto: Grad Kruševac

PROSLAVA BOŽIĆA

SVEČANO: Badnjak stigao u zgradu Gradske uprave Kruševca FOTO

Srbija -

Danas je, tradicionalno unet Badnjak u zgradu Gradske uprave Kruševca. Svečani čin obavila je Jasmina Palurović, predsednica Privremenog organa grada Kruševca, a verski obred su služili sveštenici Kruševačke eparhije na čelu sa episkopom gospodinom dr Davidom Perovićem.

Episkop kruševački gospodin David Perović, podsetio je na žrtvu Gospoda Isusa Hrista i našu obavezu, da kao vernici sledimo njegov put i poštujemo vrednosti i načela kojima se i on rukovodio. Poželeo je mir, slogu i blagodet svim građanima za Badnji dan, Badnje veče i Božić.

Kruševac, badnji dan
foto: Grad Kruševac

- Stablo je život u Hristu, a razgranavanje - razgranavanje vrlina: vere, nade i ljubavi. Bez toga je čovek mali, tek zametnut, nerazvijen. Naš život, makoliko mali i neznatan treba da doživi preobražaj i uspon ka carstvu Božjem, uz pomoć i ljubav Božju, istakao je Vladika.

Božićnu čestitku uputila je Jasmina Palurović, čelnica lokalne samouprave i poželela je da svi sugrađani provedu božićne praznike u miru, zdravlju i veselju, u krugu svoje porodice.

Kruševac, badnji dan
foto: Grad Kruševac

- Drvo koje ima jake korene, nastavlja da raste, tako i naš grad. Bilo je oluja, kiša, lomljenja grana, ali je naš grad nastavio da raste uz veru, ljubav i nadu. To nas je održalo u prošlosti, a to je i naša budućnost, izjavila je gospođa Palurović.

Episkop kruševački gospodin David Perović i predsednica Privremenog organa čestitali su građanima Kruševca najveći hrišćanski praznik – Božić, tradicionalnim pozdravom „ Mir Božji, Hristos se rodi“!

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track