EVAKUACIJA KRDA GOVEDA I KONJA KOJI SU DANIMA ZAROBLJENI! Ovako se visok vodostaj Dunava poigrao sa njihovim sudbinama (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

EVAKUACIJA KRDA GOVEDA I KONJA KOJI SU DANIMA ZAROBLJENI! Ovako se visok vodostaj Dunava poigrao sa njihovim sudbinama (VIDEO)

Srbija -

Danas bi Javno preduzeće "Vojvodinašume" trebalo da evakuiše krda goveda i konja koja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, ostala zarobljena na Krčedinskoj adi.

Kako je rekao Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, u toku dana biće spasena sva stoka koja je zarobljena na adi.

00:32

EVAKUACIJA KRDA GOVEDA I KONJA KOJI SU DANIMA ZAROBLJENI! Ovako se visok vodostaj Dunava poigrao sa njihovim sudbinama

U međuvremenu su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije životinjama odneli hranu čamcima i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.

Ministarstvo poljoprivrede je preuzelo obavezu da sa veterinarskom inspekcijom, nakon spasavanja, izvrši pregled životinja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:49

DARKO DROBNJAK, CENTAR ZA OČUVANJE AUTOHTONIH RASA: Kinološka federacija propisuje načine za standardizaciju rase pasa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja