U OVOJ SRPSKOJ ŠKOLI I TOKOM RASPUSTA PUNE UČIONICE: Đaci zimu provode na originalan i kreativan način - evo o čemu je reč (FOTO)
Foto: Shutterstock

U OVOJ SRPSKOJ ŠKOLI I TOKOM RASPUSTA PUNE UČIONICE: Đaci zimu provode na originalan i kreativan način - evo o čemu je reč (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Đaci će u klupe sesti ponovo tek 22. januara kada će biti okončan zimski raspust, ali će loznička gradska OŠ ‘’Kadinjača’’ od danas u naredne dve sedmice ipak biti otvorena. Ovde ponovo organizuju zimske radionice svakog radnog dana od 9. do 19. januara. Mogu doći deca iz ove, ali i ostalih lozničkih škola kao i ona koja iz drugih gradova borave u Loznici, a imaće po dve radionice dnevno, različitog sadržaja, od 10 i od 11:30 časova.

U školi su, želeći da na taj način oplemene dečije vreme van školskih klupa, ove radionice osmislili 2016. godine. Prethodnih godina pokazalo se da su imali pravo pošto su radionice bile masovno posećene, nekima je prisustvovalo i po stotinu dece, a rado su dolazili i školarci iz drugih škola i mesta koji su raspust provodili u Loznici. Ove zime čeka ih petnaest radionica, ‘’Bonton-lepo ponašanje’’, Igrom do znanja’’, ‘’Čamac pun stihova’’, ‘’U svetu ogleda’’, ‘’Gramatička vrteška’’, ‘’Zabavni matiš’’, ‘’Sad znam da ne znam’’,’’Igre spretnosti’’, ‘’Putujemo svetom’’, ‘’Muzički tobogan’’, ‘’Fizički smo aktivni’’, ‘’Pokrenimo se’’, ‘’Boji, broji, računaj’’, ‘’Kviz za sve’’ i ‘’Potrči pogodi’’. Sa decom će raditi nastavnici geografije, srpskog, engleskog, fizičkog, likovnog, učiteljice, a kroz svaku radionicu školarci će moći da se iskažu u skladu sa svojim sklonostima. U školi ističu da će kao i pre, i ovoga puta za decu sa smetnjama u razvoju biti održane dve radionice ‘’Pravi, ređaj, slaži, smaži“ i ‘’Učenje kroz igru“.

OŠ ''Kadinjača''
foto: Kurir/T.Ilić, OŠ ''Kadinjača''

-Sadržaji radionica su zanimljivi, kreativni i podsticajni jer deca trče, preskaču,vežbaju na spravama, pevaju, slikaju, rešavaju raznovrsne zadatke, pišu, recituju, izvode oglede....Stiču nova znanja kroz igru, primenjuju digitalna učila, dobijaju motivaciju za iskazivanje talenta, oslobađanje straha od publike, razvijanje takmičarskog duha, a što je najvažnije druže se i zabavljaju – kažu u ‘’Kadinjači’’ koja će biti puna dečje graje i ovog zimskog raspusta.

Deca koja nigde neće otputovati imaju ovih dana ponovo priliku da umesto što će vreme provoditi za kompjuterima, mobilnim telefonima i digitanim igricama, budu sa vršnjacima, dobro se zabave i nešto nauče.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track