KRALJEVO: Tri bebe rođene na božićne praznike dobile poklone! Vode devojčice pa prema starom narodnom verovanju neće biti rata
Arhivska fotografija, Foto: Shutterstock

lep gest

KRALJEVO: Tri bebe rođene na božićne praznike dobile poklone! Vode devojčice pa prema starom narodnom verovanju neće biti rata

Srbija -

Predsednik Privremenog organa GradaKraljeva dr Predrag Terzić uručio je zaposlenima u kraljevačkom Porodilištu poklone koje će dobiti mame, odnosno bebe koje su rođene na najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

- Nagrađujemo bebe koje su rođene u Novoj godini, ali i decu koja su rođena na Božić. Prvog dana praznika rođeni su dečak i devojčica, a drugog dana, 8. januara, rođena je još jedna devojčica. Mi smo za njihove roditelje obezbedili vaučere, tako da će u Apotekarskoj ustanovi moći da kupe sve ono što im je neophodno za jednu bebu, kazao je dr Predrag Terzić.

Kada je natalitet u Kraljevu u pitanju, ova godina dobro je počela, a za sada prednjače devojčice. - Od početka godine bilo je ukupno 22 porođaja, od čega tri porođaja prvog dana Nove godine, tačnije tri devojčice, tako da po našem narodnom verovanju kažu da neće biti rata. Svi porođaji su protekli uredno, a mame i bebe su dobro, rekla je dr Bogdana Ćika, specijalista ginekologije i akušerstva Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track