NA GONDOLI POSLUŽENO 200 PORCIJA KAČAMAKA: Gosti stižu sa svih krajeva sveta, a najveći šou prave Indijci, hoće na sneg u PAPUČAMA
Foto: Z.G.

Povodom 3 godine od početka rada

NA GONDOLI POSLUŽENO 200 PORCIJA KAČAMAKA: Gosti stižu sa svih krajeva sveta, a najveći šou prave Indijci, hoće na sneg u PAPUČAMA

Srbija -

Povodom tri godine od početka rada "Gold gondole" na Zlatiboru posetiocima je besplatno služen kačamak.

- Na licu mesta se kuvao kačamak, što je privuklo puno pažnje posetilaca. Gledaju i pitaju šta sve ide u ovo tradicionalno jelo, a kuvar strpljivo objašnjava. Kada je završeno spremanje kačamaka, posluženo je 200 porcija zajedno sa domaćim organskim mlekom - kažu iz "Gold gondola".

Ujedno je organizovana i slikarska radionica, koja je privukla mnoge učesnike, pa uz četkicu i porciju kačamaka na vrhu Tornika, a poneko i uz čašu vina, na lepom sunčanom danu sa puno snega, baš se uživalo.

1 / 5 Foto: Z.G.

Gotovo da svi stranci koji borave na Zlatiboru žele da steknu novo iskustvo, da se provozaju najdužom panoramskom gondolom na svetu. Najviše je Indijaca, Kineza, Rusa, ima ih iz Amerike i daleke Australije, iz skoro celog sveta.

Za zaposlene u ovom preduzeću najzanimljiviji su Indijci.

- Došlo nekoliko Indijaca na početnu stanicu, gde nema snega. Bili su u papučama i lako obučeni. Naši radnici su ih upozorili da na Torniku ima snega i da je hladno. Ali, oni nisu verovali. Kada su došli na vrh Tornika posmrzavali su se i odmah se vratili - kažu u "Gol gondoli".

A druga anegdota je takođe vezana za Indijce.

- Jedna grupa je došla na Tornik. Kada su videli sneg počeli su sa oduševljenjem da se valjaju po njemu, a najsmešnije je kada probaju sneg da vide kakvog je ukusa.

Bonus video:

01:23

BLAGOTVORNA KLIMA I BOGAT SADRŽAJ: 130 godina Zlatibor važi za jednu od NAJATRAKTIVNIJIH destinaciju u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track