PRIZNANJE ZA PROF. DR IVANA FILIPOVIĆA: Izabran dobitnik Svetosavske nagrade u Kruševcu, dodela 25. januara
Foto: Kurir/Ž.M.

PRIZNANJE ZA PROF. DR IVANA FILIPOVIĆA: Izabran dobitnik Svetosavske nagrade u Kruševcu, dodela 25. januara

Srbija -

Prof. dr Ivan M. Filipović, vršilac dužnosti dekana Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, po odluci Saveta za dodelu Svetosavske nagrade, dobitnik je ovogodišnje nagrade koju dodeljuje Kulturni centar Kruševac, saopštila je direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević.

- Profesor doktor Ivan Filipović u obrazovanju je oko 40 godina i to kako u osnovnom, srednjoškolskom, tako i univerzitetskom. Tokom ovog perioda dao je značajan doprinos razvoju obrazovanja na svim obrazovnim nivoima, ne samo u Kruševcu već i u Rasinskom okrugu, imajući posebno u vidu značaj osnivanja i uspostavljanja rada Poljoprivrednog fakulteta, koji će u budućnosti biti jedan od glavnih nosilaca razvoja Kruševca i Rasinskog okruga, a kroz generacije studenata koje se na njemu školuju. Profesor doktor Ivan Filipović dao je veliki doprinos akreditaciji ove visokoškolske ustanove, studijskih programa osnovnih i master akademskih studija, kao i akreditaciji Poljoprivrednog fakulteta kao naučnoistraživačke organizacije, a što će učešćem u projektima, saradnjom sa naučnim institucijama i poljoprivrednim sektorom doprineti razvoju nauke i poljoprivrednog sektora u Kruševcu, Rasinskom okrugu i centralnoj Srbiji - obrazložila je odluku direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević.

1 / 3 Foto: Kurir/Ž.M.

Kulturni centar Kruševac po tradiciji dodeljuje godišnju nagradu kao trajni oblik priznanja pojedincima za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za Grad Kruševac, u cilju isticanja i vrednovanja stvaralaca i njihovog doprinosa u razvoju ovih oblasti. Nagrada simbolizuje plemenitost onoga što je kroz delovanje značio Sveti Sava i predstavlja podstrek stvaraocu da pre svega bude duhovna, prosvetiteljska i umetnička ličnost. Nagrada se sastoji od Svetosavske povelje i novčanog iznosa.

Svetosavska nagrada biće uručena prof. dr Ivanu M. Filipoviću, na Svetosavskoj akademiji u Kruševačkom pozorištu 25. januara.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track