PLANINA PROMENI ĆUD ZA 10 MINUTA, PA OSTANETE PARALISANI U SNEGU: Pet akcija spašavanja na Goliji, putari imaju POSEBNO UPOZORENJE
Foto: RINA

PLANINA PROMENI ĆUD ZA 10 MINUTA, PA OSTANETE PARALISANI U SNEGU: Pet akcija spašavanja na Goliji, putari imaju POSEBNO UPOZORENJE

Srbija -

Ako se usudite da u zimskom periodu krenete od Ivanjice ka Novom Pazaru preko Golije, dobro razmislite koliko je to pametna ideja, jer zbog promenljivih vremenski uslova u ovo doba godine možete ostati zavejani.

Putari na ovom kritičnom potezu, na deonici Odvraćenica - Preko Brdo uveli su 24-ovno dežurstvo.

Golija
foto: RINA

- Svake zime spašavamo putnike koji krenu na put, a da se prethodno nisu informisali o vremenskim uslovima, naročito na planini kao što je Golija, ona svoju ćud promeni za 10 minuta, zbog čega možete ostati paralisani u snegu - kažu za ageniju RINA u predužeću Putevi Ivanjica.

Najveće probleme na ovoj deonici prave jaki vetrovi koji prave smetove visoke i po nekoliko metara, zbog čega se savetuje vozačima da izbegavaju taj rizični putni pravac.

Golija
foto: RINA

- Mi smo u drugom stepenu angažovanosti i svakodnevno šaljemo putarske ekipe na tu tačku, kako bi da u slučaju da neko ostane zavejan brzo reagovali i sprečili tragediju. Samo ove zime do sada imali smo preko pet intervencija, gde su se vozači sukobili sa vremenskim uslovima Golije - dodaju putari.

(Kurir.rs/RINA/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:33

Spasavanje žene na Divčibarama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track