U SRBIJI NI TORTA NE MOŽE DA PROĐE BEZ PRASETINE: Dragan dobio najluđi mogući poklon za rođendan, jedan detalj ima POSEBAN ZNAČAJ
Foto: RINA

U SRBIJI NI TORTA NE MOŽE DA PROĐE BEZ PRASETINE: Dragan dobio najluđi mogući poklon za rođendan, jedan detalj ima POSEBAN ZNAČAJ

Srbija -

Dragan Jovanović iz sela Zagorica kod Topole jedan je od retkih koji u teška vremena nije odustao od uzgoja svinja, a sada kada je velika potražnja zbog smanjene ponude konačno je dočekao svojih pet minuta.

Da voli ono što radi i da je na to ponosan, pokazuje i neobična torta koju je dobio za rođendan. Ona je bila ni manje, ni više već u obliku - praseta.

torta, prase, Dragan Jovanović
foto: RINA

- Dragan je poljoprivrednik, ponosno ističe da je čovek seljak. Bavi se uzgojem domaćih životinja. Dominiraju svinje čije meso i prerađuje tako da kod njega na imanju možete uživati u mirisima i ukusima domaće hrane, tu se ne zna šta je od čega ukusnije, jer taj čovek sve radi s ljubavlju, on uživa u tome i uspeh je zagarantovan. Zato smo odlučili da ga iznenadimo tortom u obliku praseta - kaže Draganov prijatelj.

Torta u obliku praseta bila je pravo iznenađenje za njegov rođendan ali je s obzirom na posao koji radi sasvim opravdana. Međutim, natpis uz tortu "potrefilo se" ima posebno tumačenje.

torta, prase, Dragan Jovanović
foto: RINA

- Dragan ima uzrečicu "potrefilo se" i to možete videti kod njega na fejsbuk profilu svaki put kada postavi neku objavu u kojoj promoviše svoje suhomesnate proizvode. Ta njegova uzrečica je toliko česta da smo i mi njegovi prijatelji i pratioci na društvenim mrežama počeli da je izgovaramo i da ga pominjemo kada nam praseće pečenje uspe kao i njemu - pričaju Draganovi prijatelji.

Dragan u svom kraju važi za jednog uglednog domaćina. Koliko ga ljudi vole i poštuju dokaz je nekoliko desetina gostiju na proslavi rođendana i više stotina čestitki.

Neobičnu, ali svakako prelepu tortu za Dragana pripremila je Jasna Stojadinović iz Kloke.

(Kurir.rs/RINA/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:56

Prasetina u Toskani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track