GRAD NIŠ ŽRTVOVAO NOVOGODIŠNJI VATROMET DA POMOGNE DECI KOJOJ JE NOVAC NAJPOTREBNIJI! Gradonačelnica: Skupljeno 1.500.000 dinara
Foto: Profimedia

KURIR TV

GRAD NIŠ ŽRTVOVAO NOVOGODIŠNJI VATROMET DA POMOGNE DECI KOJOJ JE NOVAC NAJPOTREBNIJI! Gradonačelnica: Skupljeno 1.500.000 dinara

Srbija -

Grad Niš u novogodišnjoj noći nije imao vatromet u sklopu dočeka na trgu, a novac koji je bio namenjen u te svrhe preusmeren je onima kojima je mnogo potrebniji, a to su deca koja čekaju nastavak lečenja i operacije.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, uključila se u jutarnji program Kurir televizije gde je rekla nešto više o ovoj velikoj akciji.

- Ja ću reći da smo prvi grad, ali ne i jedini, jer smo motivisali neke druge gradove, poput Novog Sada, što nam je jako drago da se i oni odreknu novogodišnjeg vatrometa i da taj novac preusmere na one porodice kojima je najpotrebniji. Dakle, mi smo pola miliona uspeli da na taj način uštedimo, da pokrijemo lečenje ukupno petoro mališana. Sa ovim humanitarnim parkingom koji spominjete, ukupno milion i po dinara. Dobili su po 300 hiljada na predlog naših sugrađana Nišlija. Bilo je 44 predloga, mada je bilo dosta i onih predloga koji su se odnosili na decu koja žive van teritorije grada Niša, na što nisu nažalost imali prava, ali smo nekako, evo već drugu godinu zaredom motivisali naše ljude. Pa čak i privrednike, da pomognemo onoj deci kojima je pomoć najpotrebnija.

Dragana Sotirovski
foto: Kurir televizija

Potom je objasnila šta je to humanitarni parking onima koji to ne znaju.

- Grad Niš, kao i mnogi drugi veliki gradovi u Srbiji, imaju problem sa parkiranjem, ali smo odvojili jednu gradsku parcelu u širem centru grada, blizu osnovne škole i blizu velikog parka gde ima mnogo kafića i gde je fluktuacija stanovništva jako velika. Napravili smo taj tzv. humanitarni parking, svako ko se parkira i ukuca određeni broj, taj novac odlazi na poseban račun našeg parking-servisa, komunalnog preduzeća, i na kraju godine, taj novac se sakuplja. Ove godine smo uspeli da sakupimo milion dinara i da se uplati deci kojima je najpotrebniji novac. Dakle, to su deca koja boluju od teških ili retkih bolesti.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima. Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:13

OVO SU NAŠI MALI HEROJI! Dečaci prodavali 2 DANA po NAJVEĆOJ HLADNOĆI ČAJ ZA 50 DINARA kako bi pomogli u lečenju male Nađe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track