ZNAČAJNE INVESTICIJE NA KROVU SRBIJE: U okviru plana "Srbija 2027" izgradnja sportske dvorane na Staroj Planini
Foto: Printscreen/PINK

ZNAČAJNE INVESTICIJE NA KROVU SRBIJE: U okviru plana "Srbija 2027" izgradnja sportske dvorane na Staroj Planini

Srbija -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavio je ambiciozan plan "Srbija 2027 - Skok u budućnost".

U sklopu šeste tačke plana, nazvane "Integralni razvoj", predsednik Vučić je izneo detalje o investiciji vrednoj 470 miliona dinara, koja će rezultirati izgradnjom sportske dvorane na Staroj planini. Ova dvorana će biti deo TC "Jabučko Ravnište", postavljajući nove standarde u sportskim i rekreativnim sadržajima u ovom delu Srbije.

Projekat će obuhvatiti izgradnju multifunkcionalne dvorane koja će biti u potpunosti opremljena za različite sportske događaje, ali će takođe imati potrebne kapacitete za organizaciju kulturnih manifestacija i drugih događanja. Rok završetka radova je postavljen za april 2026. godine, što svedoči o brzom i efikasnom sprovođenju ovog ambicioznog plana.

Osim lokalnog razvoja, Stara Planina, Knjaževac i cela Srbija imaće koristi od ovog projekta. Izgradnjom sportske dvorane, očekuje se povećanje turističkih i sportskih aktivnosti u ovom regionu, čime će se doprineti ukupnom ekonomskom razvoju.

Uzbuđenje oko ovog projekta potvrđuje i izjava direktora JP Stara planina Gorana Karadžića, koji je prisustvovao predstavljanju plana u Palati Srbija. Karadžić je izrazio radost zbog najave predsednika o ovako značajnoj investiciji za Staru planinu.

- I ovaj projekat sportska hala je početak svih projekata u Master planu Stara planina - gradićemo sve na Staroj planini što smo i pričali na sednicama Međuresorne radne grupe za razvoj KROVA SRBIJE - Stare planine. Ova sportska dvorana će biti ključna za unapređenje turizma i privlačenje sportista na pripreme, kao i i svih ostalih ljudi. Ponosno smo podržali ovaj projekat i verujemo da će doprineti ne samo lokalnoj ekonomiji već i celokupnom doživljaju Stare planine kao destinacije i celokupne naše lepe države - izjavio je Karadžić i dodao da će ovo biti pravi "Skok u budućnost Srbije."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja