OVA ČAČANKA SVAKOG DANA KROZ BLATNJAVE HODNIKE SILAZI U DUBOKU JAMU: Radi "barabar" s muškarcima, a samo jedno joj TEŠKO PADA
Foto: Printscreen Youtube/TV Prva

Radi "barabar" sa muškarcima

OVA ČAČANKA SVAKOG DANA KROZ BLATNJAVE HODNIKE SILAZI U DUBOKU JAMU: Radi "barabar" s muškarcima, a samo jedno joj TEŠKO PADA

Srbija -

Nije jedina žena koja ulazi u jamu, ali jeste jedina žena koja je u rudniku svakog dana. Ona je nadzornica za poslove i za nju su čizme, odelo, lampa i šlem svakodnevica. Radno vreme joj počinje u 7.00, u jami je do 13.00 a već u 15.00 napušta radno mesto i vraća se u Čačak, gde živi sa svojom porodicom.

Ona je Lala Novaković i u poslu joj najteže pada to što tamo nema signala, pa se sa porodicom čuje tek kada izađe iz jame. Rudnik u kom radi nalazi se na planini Rudnik, gde se vrši eksploatacija i prerada ruda bakra, cinka, olova i srebra. Hodnici kojima prolazi dugi su nekoliko kilometara.

Iako nije uobičajeno da žena radi ovakav posao, Laline kolege su objasnile da ona obavlja posao isto kao i svaki muški kolega. Čak njena porodica na posao u rudniku gleda bez straha, tretirajući ga kao svaki drugi. Na prvom mestu je uvek bezbednost, i otkada ona radi u ovom rudniku, nije bilo nesreća.

Kurir.rs/MONDO

Bonus video:

02:27

DAN RUDARA: Priče sedam heroja iz borskih jama (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja