POVEĆANE SUBVENCIJE ZA PRIVATNE VRTIĆE Gradonačelnik Milan Đurić: Izašli smo u susret svim roditeljima dece predškolskog uzrasta
Foto: Grad Novi Sad

POVEĆANE SUBVENCIJE ZA PRIVATNE VRTIĆE Gradonačelnik Milan Đurić: Izašli smo u susret svim roditeljima dece predškolskog uzrasta

Srbija -

- Da bismo izašli u susret svim roditeljima čija deca idu u vrtiće u Novom Sadu, prvi smo doneli odluku o besplatnim vrtićima za svu decu koja idu u PU „Radosno detinjstvo“ - rekao je za „Dnevnik” gradonačelnik Milan Đurić.

- Kada su u pitanju izdvajanja, u budžetu za ovu godinu ponovo su obezbeđena sredstva na ime finansijske podrške porodici sa decom upisanom u privatnu predškolsku ustanovu. Dakle, za boravak u privatnim vrtićima, u 2024. godini planirano je 643.188.000 dinara, što predstavlja dodatno povećanje subvencija, tako da će roditelji dece do tri godine dobijati pojedinačnu subvenciju od 16.000 dinara, umesto 10.000 dinara pre rebalansa, dok će deca uzrasta od tri do sedam godina dobijati po 13.000 dinara, umesto 8.000 - ističe Đurić i pojašnjava da su u 2023. godini ove subvencije već povećavane, a da su sredstva u odnosu na 2022. godine udvostručena.

Izgradili smo osam novih vrtića, 17 rekonstruisali u većem obimu, a sedam u manjem

- Nastavljamo da gradimo vrtiće i nećemo stati, samo neka je dece što više. Uveren sam da nam nedostaje jako malo da potpuno rešimo listu čekanja i na tome ćemo intezivno raditi u narednom periodu. Planiramo dogradnju objekta PU „Radosno detinjstvo“ u Kovilju. Ukupna površina nakon završetka radova i opremanja dograđenog dela iznosiće 1.677 m². Realizacijom dogradnje i opremanja objekta biće omogućeno pohađanje vaspitno-obrazovnog procesa, pored 232 dece. Izgradili smo čak osam novih vrtića, 17 vrtića rekonstruisali u većem obimu, a sedam u manjem. Posle dugo godina u Novom Sadu se grade dve nove škole, na Satelitu i Jugovićevu. Imamo još dosta toga da uradimo, a sve kako bi Novosađani imali još bolje uslove za život u našem lepom, voljenom gradu - rekao je Đurić za naš list.

S. A. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track