"VRISAK ME PROBUDIO IZ SNA, PLAMEN JE BIO NA SVE STRANE" Požar uništio novi dom porodice sa SEDMORO DECE! Užas kod Zaječara (FOTO)
Foto: Printscreen RTS

"VRISAK ME PROBUDIO IZ SNA, PLAMEN JE BIO NA SVE STRANE" Požar uništio novi dom porodice sa SEDMORO DECE! Užas kod Zaječara (FOTO)

Srbija -

U požaru u Vratarnica kod Zaječara prošlog vikenda izgorela je kuća devetočlane porodice Stanojević. Porodica je ostala bez svega što je vredno stvarala dve godine otkako su kupili kuću u tom selu. U požaru koji su izazvale neispravne električne instalacije, na sreću, niko nije povređen, vatrogasci su ga brzo ugasili, ali je pričinjena ogromna šteta koju Stanojevići ne mogu sami da saniraju.

Požar
foto: Printscreen RTS

Uz pomoć najstarije ćerke i rođaka, Marija i Denis odmah su počeli da raščišćavaju zgarište. Samo zahvaljujući Dejanovoj prisebnosti u vatri koja je za manje od pola sata uništila njihov dom, niko nije povređen.

Požar
foto: Printscreen RTS

"Žena me je probudila i čula Dušanov vrisak, zapomagao je za pomoć. Odmah sam skočio i izašao. Plamen kulja na sve strane. Jedva sam ga našao u kupatilu. Izvadio sam dete, iskočio kroz prozor, izvadio jednog po jednog", priča Dejan.

Požar
foto: Printscreen RTS

Marija Stanojević kaže da je do pre šest dana kuća vila puna dece i smeha, a da je ostalo samo crnilo.

"Renovirali smo je, sredili, napravili bolje uslove, proširili. Tu su bili hodnici, mi od toga napravili dnevnu sobu. Ova kuća je do pre šest dana bila puna dece, smeha, sreće, a sada – crnilo, buktinja je bila katastrofa. Ne želimo da opterećujemo nikog, sami ćemo da se mučimo, da sredimo. Samo ako bi mogao materijal da se obezbedi", apeluje Marija.

Pomoć porodice i dobrih ljudi

Stanojevićima su u pomoć, iz Kovina odmah došli Dejanova sestra Violeta Spasić sa suprugom.

"Pomoći ćemo koliko možemo da se to ošmirgla, da se kreči, da se sređuje", kažu Spasići..

Privremeni krov nad glavom Stanojevićima je pružio je Velisav Jovanović koji živi na drugom kraju sela.

"Ima mesta, prebrodićemo, biće kod mene. Dok se to ne završi, sobe ne zagreju nema deca da idu gore, nijedan", kaže Velisav.

Porodici Stanojević pomoć je odmah stigla iz zaječarskog Crvenog krsta, a nadaju se da će im pomoći i ostale nadležne institucije kao i ljudi dobre volje. Elektrodistribucija je sanirala deo instalacija, imaju vodu u kući, a najviše im je, kako ističu, potreban građevinski materijal, prozori i vrata da zatvore i zagreju kuću i ponovo od nje naprave dom za sebe i svoju decu, pet kćeri i dva sina.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

00:09

Banjica požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track