NASTAVLJEN BEJBI BUM U LOZNICI: Minulih sedam dana rodilo se 26 beba!
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

prelepe vesti

NASTAVLJEN BEJBI BUM U LOZNICI: Minulih sedam dana rodilo se 26 beba!

Srbija -

LOZNICA – Izgleda da se rodama baš sviđa da ove godine sleću u porodilište lozničkog Zdravstvenog centra (ZC) iz kojeg stižu samo lepe vesti. Tako je danas saopšteno da je u minulih sedam dana ‘’stiglo’’ 26 beba, a i dalje vode devojčice kojih je bilo sedamnaest naspram devet momaka.

U Loznici očekuju da se ovaj trend nastavi i da poput januara i februar bude berićetniji što se tiče novorođenčadi u odnosu na isti mesec lani. Podsetimo, prošlog meseca u lozničkom porodilištu svet su ugledale 92 bebe, 54 devojčice i 38 dečaka, od toga dva para blizanaca, dve sestre i sestra i brat.

Bilo ih je gotovo dvadeset više nego u januaru prošle godine kada su u ZC ‘’Loznica’’ stigle 73 bebe. Inače, u minulih sedam dana bilo je posla i za ostale službe ove zdravstvene ustanove.

U Službi hitne pomoći pregledana su 584 pacijenta, 85 je upućeno na sekundarni nivo na dalju dijagnostiku i lečenje, a na terenu je obavljeno 60 intervencija. Radilo se i u Službi urgentnog prijema gde je pregledan 231 pacijent, 52 su hospitalizovana, jedan transportovan u Beograd, a tri u valjevski Zdravstveni centar.

T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track