UNIVERZITET U KRAGUJEVCU Svečano uručena priznanja najboljim naučnicama
Foto: Kurir.rs/D.Đ.

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU Svečano uručena priznanja najboljim naučnicama

Srbija -

U rektoratu Univerziteta u Kragujevcu svečano su uručena priznanja najboljim naučnicama za postignute izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom radu u 2023. godini.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci, treći put zaredom, dodeljena su priznanja za najbolje naučnice sa 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za informacione tehnologije, koje su ostvarile najviše rezultata u protekloj godini.

Priznanja najboljim naučnicama uručio je rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, koji je ovom prilikom istakao da je položaj žena i njihov doprinos nauci veoma bitan za razvoj Univerziteta i da je ovaj vid priznanja istovremeno podstrek da i ubuduće ostvaruju značajne rezultate.

U ime ovogodišnjih dobitnica prisutne je pozdravila Jelena Katanić Stanković, viši naučni saradnik na Institutu za informacione tehnologije, koja je istakla da ta priznanja pripadaju i institucijama sa kojih dolaze, kolegama sa kojima rade i porodicama koje ih podržavaju i da zasigurno predstavljaju podstrek za dalji rad i buduće bavljenje naučnom mišlju.

Najbolje naučnice Univerziteta u Kragujevcu sa najviše rezultata u naučnoistraživačkom radu u 2023. godini su: Dr Jelena Mladenović, vanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku Marija Mirić, istraživač saradnik na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu Dr Fatima Živić, vanredni profesor na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu Dr Iva Despotović, docent na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu Mag. farm. Sanja Matić, asistent na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu Dr Aleksandra Mihajlović, vanredni profesor na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini Dr Sonja Lučić, vanredni profesor na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Dr Dragana Krstić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu Dr Jelena Purenović, vanredni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku Dr Sanja Maričić, redovni profesor na Pedagoškom fakultetu u Užicu Dr Jelena Arsenijević Mitrić, vanredni profesor na Filološko- umetničkom fakultetu u Kragujevcu Dr Jasmina Ognjanović, docent na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji Dr Jelena Katanić Stanković, viši naučni saradnik na Institutu za informacione tehnologije Kragujevac. Kurir.rs/ D. Đusić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja