Najnovije vesti

SARADNJA U OBLASTI NAUČNIH ISTRAŽIVANJA: Medicinski fakultet iz Kragujevca potpisao Memorandum sa Karolinska instirutom iz Švedske
Foto: Privatna Arhiva

SARADNJA U OBLASTI NAUČNIH ISTRAŽIVANJA: Medicinski fakultet iz Kragujevca potpisao Memorandum sa Karolinska instirutom iz Švedske

Srbija -

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Karolinska institutom iz Švedske, Fakultet medicinskih nauka iz Kragujevca se svrstao u red retkih naučno-obrazovnih institucija koje imaju saradnju sa ovom švedskom ustanovom svetskog ugleda.

Dekan, profesor dr Vladimir Jakovljević s ponosom ističe da će se širenje saradnje i sa drugim institucijama u oblasti medicinskih naučnih istraživanja nastaviti, ali i širiti i na druga naučna polja Univerziteta u Kragujevcu.

Poslednjih meseci je primetno intenziviranje međunarodne saradnje koju realizuje kragujevački Medicinski fakultet na kome već studira preko 300 stotine stranaca.

Šumadinci na ulicama već primećuju mlade studente iz inostranstva, pa ako se nastavi ovim tempom za par godina biće ih preko hiljadu. Stanodavci zadovoljno trljaju ruke, jer je porasla potražnja za stanovima.

A i u prodavnicama tamo gde žive stranci raste promet. Građani sa kojima smo razgovarali ne kriju prijatnu iznenađenost i zadovoljstvo, jer Kragujevac polako postaje sve privlačniji za život mladih koji dolaze iz drugih gradova centralne Srbije, ali i iz celog sveta.

Kuir.rs / Ucentar.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track