BITI HEROJ: Obeležava se Svetski dan dece obolele od raka
Foto: Kurir.rs/T.S.

BITI HEROJ: Obeležava se Svetski dan dece obolele od raka

Srbija -

U organizaciji NURDOR-a i podršku Društva onkoloških pacijenata Svetski dan dece obolele od raka obeležen je u Vranju na gradskom šetalištu.

Anastasija Ristić (21), volonter NURDOR-a, dete lečeno od leukemije, podsetila je na male, velike heroje i na značaj današnjeg dana kada se obeležava Svetski dan dece obolele od raka "u više od 30 gradova širom Srbije".

Anastasija Ristić, Svetski dan dece obolele od raka
foto: Kurir.rs/T.S.

"Danas je i Dan državnosti i samim tim stavljamo i akcenat na patriotizam i da volimo svoju zemlju i pozivamo sve ljude da dobrovoljno daju krv širom gradova u Srbiji. Danas imamo i akciju koja se sprovodi u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu. Svakog dana jedno dete oboli od raka, a jedno dete nedeljno na žalost premine", napominje ova hrabra devojka.

Anastasija Ristić, Svetski dan dece obolele od raka
foto: Kurir.rs/T.S.

Anastasija kaže da je bolest pobedila uz pomoć i podršku porodice i prijatelja. Njeno lečenje trajalo je od 2005. do 2008. godine.

"Rođena sam 2003. godine, sa nepune dve godine sam dobila leukemiju, a izlečila sam se dve-tri godine kasnije. Jeste da sam bila mala, ali NURDOR mi je pružio tu i psihološku podršku uključujući volontere, predsednicu NURDOR-a Jolandu Kororu koju svi znamo i volimo i želim da im se zahvalim ovom prilikom. Priključilo nam se i Društvo onkoloških pacijenata koje podržava naše akcije svakodnevno i svake godine tako da im se i ovim putem zahvaljujem", navodi Anastasija.

Slanjem SMS-a sa tekstom 1 na 1150 podržite male, velike heroje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track