POSAĐENI JAVORI, KLENOVI, LIPE, TREŠNJE, SMRČE I SOFORE: Nastavljena akcija presađivanja drveća u Novom Sadu

POSAĐENI JAVORI, KLENOVI, LIPE, TREŠNJE, SMRČE I SOFORE: Nastavljena akcija presađivanja drveća u Novom Sadu

Srbija -

U Novom Sadu, u Bulevaru Mihajla Pupina, Kameničkom parku i Dečijem selu posađeni javori, klenovi, lipe, trešnje, smrče i sofore.

U centru grada, Kameničkom parku i kod Dečijeg sela su radnici Gradskog zelenila posadili 11 stabala. Na uglu ulica Jovana Boškovića i Bulevara Mihajla Pupina radnici "Gradskog zelenila" uz pomoć kamiona vadilice posađene su tri odrasle sofore.

posađeno drveće

Time je nastavljena akcija presađivanja drveća iz starog rasadnika Zelenila na Futoškom putu, u kojoj će biti posađeno 100 stabala različitog drveća. U Kameničkom parku su posađena četiri klena, dva javora i jedna lipa, a na prostoru Dečijeg sela po jedna ukrasna trešnja i smrča.

posađeno drveće

Pored toga, u centru se danas sade ukrasne trave, a u Almaškoj, Gundulićevoj, Temerinskoj i na Limanu u stambenom bloku Šekspirova -Bulevar cara Lazara – Balzakova se grabulja i sakuplja lišće.

1 / 12

Na Novom naselju se orezuje ukrasno šiblje u ulici Seljačkih buna, bulevarima Slobodana Jovanovića, Vojvode Stepe i kneza Miloša, i stambenom bloku Braće Dronjak - Jovana Dučića - Slobodana Jovanovića - Kaće Dejanović.

Lišće je sakupljano na više lokacija na Novom naselju. Na bulevarima vojvode Stepe i Slobodana Jovanovića, ulicama Raše Radujkova, Stojana Novakovića i Milana Ješića Ibre, a u Molinarijevom parku na Petrovaradinu je orezivano ukrasno šiblje.

Nastvljeni su tretmani drveća i šiblja zaštitnim preparatima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track