MEŠTANI SELA POPOVA NA MUKAMA ZBOG KAMIONA KOJI PROLAZE I UNIŠTAVAJU ASFALT Predsednik opštine Blace: Put će biti rekonstruisan
Foto: Kurir.rs/B.R.

MEŠTANI SELA POPOVA NA MUKAMA ZBOG KAMIONA KOJI PROLAZE I UNIŠTAVAJU ASFALT Predsednik opštine Blace: Put će biti rekonstruisan

Srbija -

Meštani blačkog sela Popova već duže vreme pokušavaju da reše problem sa kamionima koji prolaze kroz selo i uništavaju im asfalt. U blačkoj opštini kažu da će sanirati nastalu štetu.

Sve je krenulo pre skoro godinu dana kada su dve blačke privatne firme dobile dozvolu za ekspoataciju kamena u kamenolomu iznad sela. Od tog trenutka počinje njihova borba da se asfalt ne uništava.

- U početku su obećali da će oni da saniraju štetu, čak su i počeli da prave neke kanale, ali su ubrzo nakon toga stali. Obaveštavali smo policiju, blačku opštinu i ništa. Stalno sam išao da se žalim u ime mesne zajednice koju predstavljam, ali se sve završavalo na obećanjima - kaže predsednik Mesne zajednice Popova Dragan Šegović.

Popova, put, uništen put
foto: Kurir.rs/B.R.

Dodaje da put nije pravljen za velike težine, čak i postoji znak da je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3 tone, ali niko ne reaguje.

- Ti kamioni ko zna koliki teret nose, jer od asfalta mi više nemamo ni a! Na početku je dnevno prolazilo i po 100 kamiona sa teretom. Tokom zime se smanjio njihov broj, ali evo sa lepim vremenom, sigurno će da se aktiviraju, jer će još mnogo godina da vuku kamen- upozorava Šegović.

Za meštane Popove ovaj put je zlata vredan, jer ih povezuje sa Blacem,a drugi ne postoji.

1 / 4 Foto: Kurir.rs/B.R.

Na njihove prijave da putem saobraćaju kamioni sa mnogo većim teretom od dozvoljenog nije reagovala blačka policija, a predsednik Opštine Blace Ivan Burgić kaže da su upoznati sa problemom.

- Opština je u budžetu planirala sredstva za izradu projekta rekonstrukcije navedeno putnog pravca. U toku je izrada i projekta dela puta koji prolazi kroz naselje Blace. U prethodnom periodu došlo je do prekomernog opterećenja puta i češćih pojava udarnih rupa i deformacija, što nas je i navelo na brzu reakciju i izradu projektne dokumentacije u skladu sa novim stanjem na putu Blace- Popova kako bi isti odgovarao potrebama građana i privrede- kaže Burgić.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da do kraja godine taj put bude rekonstruisan, proširen i napravljen tako da podnese veći teret.

Bonus video:

01:43

Rekonstrukcija 25 km puta se privodi kraju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track