VIŠE BEBA I U FEBRUARU: Lepe vesti iz porodilišta u Loznici
Foto: Kurir televizija

VIŠE BEBA I U FEBRUARU: Lepe vesti iz porodilišta u Loznici

Srbija -

Kako je bilo u prvom mesecu ove godine nastavljeno je i u drugom što se tiče porodilišta lozničkog Zdravstvenog centra (ZC) gde rode redovno svraćaju. Prema informaciji iz ZC prošlog meseca rođeno je 75 beba, 43 dečaka i 32 devojčice, što je 16 više nego u istom mesecu prošle godine.

Februar je i završen u velikom stilu jer su juče, 29, svet ugledala četiri ‘’prestupna’’ novorođenčeta, tri dečaka i jedna devojčica.

Ove godine u lozničko porodilište stiglo je od početka godine 167 beba, 35 više nego u prva dva meseca 2023, odnosno ceo jedan razred. Podsetimo, prošlog meseca u lozničkom porodilištu rođene su 92 bebe, 54 devojčice i 38 dečaka, od toga dva para blizanaca, dve sestre i sestra i brat. Bilo ih je gotovo dvadeset više nego u januaru lane kada su u ZC ‘’Loznica’’ stigle 73 bebe.

Prošle godine u ZC je na svet došlo 906 beba, a ako se po jutru dan poznaje ove godine trebalo bi da se rodi više od hiljadu novih stanovnika Srbije. Doduše, sve ove bebe nisu lozničke jer se u ovdašnjem ZC porađaju i žene iz okolnih mesta, ali je najvažnije da babice imaju što više posla i da se natalitet koliko-toliko popravi. Za sada deluje da će u Loznici tako i biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track