NOVE STRANE INVESTICIJE! Evo sa vlasnikom koje poznate kompanije se Palma sastao u Beču
Foto: Jedinstvena Srbija

NOVE STRANE INVESTICIJE! Evo sa vlasnikom koje poznate kompanije se Palma sastao u Beču

Srbija -

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma sastao se u Beču sa Klausom Šibelom, vlasnikom kompanije Šibel, koja je izgradila svoju fabriku u Jagodini, koja već neko vreme radi, i koju će zvanično otvoriti u utorak 5. marta, navodi se u saopštenju.

Dragan Marković Palma je rekao da je Šibel u Srbiji sada domaća srpska kompanija i da se njihovi proizvodi prodaju širom sveta.

- Danas u Srbiji i u Jagodini je važno da poslodavci poput Šibela, da bi zadržali kvalitetnu radnu snagu, povećaju plate zaposlenima. Srbija više nije tržište jeftine radne snage, već tržište kvalitetne radne snage - izjavio je Marković.

Klaus Šibel, vlasnik kompanije Šibel, rekao je da je zadovoljan uslovima i načinom na koji je dočekan kao investitor u Srbiji i da će u narednom periodu širiti svoje proizvodne kapacitete u Jagodini.

- Već u maju mesecu u fabriku u Jagodini stižu nove mašine a u narednom periodu povećaćemo i broj zaposlenih - izjavio je Šibel.

Inače Šibel je o kompanija sa sedištem u Beču koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearane elektrane, a najviše proizvodi aktuatore - pretvornike, koje plasira širom sveta. Ovu kompaniju je Dragan Marković Palma i Skupština grada Jagodine sama dovela u svoj grad.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track